Söz konusu konutların ihalesine ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğümüzde görülebilir ve temin edilebilir. Konut satışları 26 Temmuz ile 01 Ağustos tarihleri arasında Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Satışlarla ilgili duyuru Yüreğir Belediyesi Web sayfasında yayınlanmış olup şartları öğrenmek isteyen vatandaşlarımız www.yuregir.bel.tr adresini ziyaret edebilirler.

644 adet sosyal konut inşaatının Yüreğir tarihinin en büyük yatırımı olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''Dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik olarak yaptığımız 644 adet sosyal konutun kuralarını geçtiğimiz aylarda çekmiştik. Kura ile hak sahibi olan vatandaşlarımızın bir kısmı bu haklarından vazgeçtiler. Biz de vazgeçilen konutları 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/c maddesine göre 135 bin Türk Lirası muhammen bedelle açık arttırma usulü ile satacağız. Bu konutlardan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız belediyemize başvurabilirler.'' dedi.

UYGUN FİATA SATACAĞIZ

Dar gelirli vatandaşların da konut sahibi olmaları için çalıştıklarını ve kar amacı gütmeden konutları verdiklerini, Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üretip yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü kent durumuna getirmeyi hedeflediklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan '' Bütün amacımız vatandaşlarımızın içerisinde her türlü sosyal donatıları kreş, kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu olan sıcak bir yuvaya kavuşmalarıdır. Hem de ilçemizin modern ve yaşanılabilir alanlara kavuşmasını sağlamaktır.'' şeklinde konuştu.

KONUTLARIN ÖZELLİKLERİ

Atakent Mahallesi'nde yapılan konutlar 91.64 metrekare brüt alana sahip ve 135.000 TL muhammen bedelle satışa çıkacak. Konutların içerisinde kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, kreş ve 55 dönümlük park var. Kapalı semt pazarı da konutların yakınında