Ülkemizde 7 Haziran seçimlerinin sonuçları, çok tartışmalı oldu, gerilim yarattı. Nedenlerini tartışmak bile gereksiz ancak seçim sonucu, ülkeye iktidar getirmedi. Oysa, biz hükümet kurulması için sandık başına gitmiş, oy vermiştik.

Şimdi yine o iktidar yaratmayan seçimlerin üzerinden çok geçmeden ikinci bir seçime gidiyoruz. Ülke kan gölüne dönmüş, gerilim siyaseti maalesef iki kişiyi bile konuşturamaz hale getirmiş durumda. Memleketin sokakları Ortadoğu gibi kaynıyor. Bu seçim sonuçları iktidar getirecek mi veya bu seçim yapılabilecek mi, seçim süreci sağlıklı işleyecek mi? Aklı başında, öngörüsü olan kimse net bir yanıt veremiyor bu sorulara.

Seçim iktidar getirecekmiş gibi aday listeleri tartışıldı yine uzun uzadıya. Tüm adaylara 'hayırlı olsun' demekten öte söylenecek sözümüz yok. 

Yukarıda anlatmaya çalıştığımız üzere, memleket huzur, güven ve iktidar istiyor. Halkın sorunlarını gören, sorunlara çözüm üreten, vizyon ve öngörü sahibi adaylarımız mevcut. Bu adayların partilerini tartışmak yerine, 'ülke' ve 'kent' temelinde, önceliği bu noktalara veren siyaset ön açıcı olacaktır. 'Birlik' ve 'Beraberlik' sakız değil ancak yine de bu kavramlar çok önemli. Herkes ediyor bu lafı da, maalesef gereğini yapan yok.

Bu vesileyle anımsatmak gerekti. Görevimizi bir yönüyle yaptık en azından. Beyler, memleket sizden çok şey bekliyor, biliyorsunuz tabi de, hatırlatalım dedik yine de.
Mutlu bayramlar ola…