Adana'nın Yüreğir ilçesinde Camili Mahallesi 6133 Sokak, tam 10 yıldır sokak lambalarından yoksun bir şekilde karanlığa terk edilmiş durumda. Vatandaşlar, Cumhuriyetimizin 100. yılında yaşadıkları bu sorun karşısında çözüm bekliyor.

Mahalle sakinleri, Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ve ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

Camili Mahallesi 6133 Sokak sakinleri, sorunlarını dile getirdikleri yetkililerin "Sorumluluk alanımız değil" yanıtını alarak mağduriyetlerine çözüm bulamadıklarını belirtiyor.

Vali Köşger, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'ı Ziyaret Etti Adana'yı Konuştu Vali Köşger, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'ı Ziyaret Etti Adana'yı Konuştu

Vatandaşlar, bu durum karşısında çaresizlik yaşıyor. Camili Mahallesi'nde bulunan 6133 Sokak, güvenlik ve sosyal yaşam açısından ciddi riskler barındırıyor ve gece saatlerinde sokak lambalarının olmaması, mahalle sakinlerinin güvenliğini tehlikeye atıyor.

İlgili makamlardan 6133 Sokaktaki yaşamı olumsuz etkileyen soruna bir an önce çözüm getirilmesi ve sokak lambalarının tesis edilmesi talep istiyor. Vatandaşlar, 10 yıldır yaşadıkları bu karanlık durum karşısında çözüm beklerken, yetkililerden gereken adımların atılmasını istiyor.

Bu bağlamda kenti yönetenlere de  çağrıda bulunan mahalle sakinleri, "Cumhuriyetimizin 100. yılında 6133 Sokak gibi temel ihtiyaçları karşılanmamış bölgelerin sorunlarının kısa sürede giderilmesi gerekiyor. Özellikle de sosyal yaşamı direk etkileyen sokak aydınlatmasının ivedilikle çözümü gerekiyor" diyerek tepkilerini dile getirdiler.