Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Adana, Milli Mücadelemizin ilham kaynağıdır. Adanalılar olarak bu onuru hep yaşayacağız.” dedi.

“HEYECAN VE MUTLULUK VERİYOR”

Mustafa Tunç “23 Nisan, Milletimizin Egemenliğini İlan Ettiği Tarihtir” Mustafa Tunç “23 Nisan, Milletimizin Egemenliğini İlan Ettiği Tarihtir”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 101. yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımlayan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimizi dokuz kez ziyaret ettiği bilinmektedir ki her bir ziyareti, aradan geçen bir asır sonra bile hepimize heyecan ve mutluluk veriyor.” ifadesini kullandı.

“EN ANLAMLI ZİYARET”

Başkan Yusuf Kanlı, mesajında devamla şunları söyledi:

“Tarihi değeri büyük bu ziyaretlerin en anlamlısı olarak kayıtlara geçen kuşkusuz, Milli Mücadelemizden önce yapılmış iki ziyaretidir. Bunu da bizzat Atatürk’ümüzün ‘Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur’ şeklindeki sözlerinden anlıyoruz.”

“BU ONURU HEP YAŞAYACAĞIZ”

“O yüzdendir ki Adana, Milli Mücadelemizin ilham kaynağıdır. Adanalılar olarak bu onuru hep yaşayacağız. Bizler de Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devletimizin temeli yaptığı Türk milliyetçiliği fikriyatını, Türk Milleti’ne olan sonsuz güven ve sevgisini esas almaya devam edeceğiz. Bir asır önce tarihin akışını değiştiren kutlu ziyareti coşku ile idrak ederken, bu vesileyle Muhteşem Türk Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyoruz; ruhları şad olsun!”