CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut'tan Başkan Demirçalı'ya Ziyaret CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut'tan Başkan Demirçalı'ya Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’ın seçimi kaybetme korkusuyla akıl almaz yöntemleri kullanmaya devam ettiğini, bu kapsamda Adana’nın onca ihtiyacı varken vatandaşın cebinden kendi seçim çalışmalarına destek için çok sayıda ihale düzenlediğini öne sürdü.

MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı, CHP’li Zeydan Karalar başkanlığında Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve parasal boyutu yüz milyon liraları aşan ihalelerde Adana’nın ve vatandaşların ihtiyaçlarının zerre kadar gözetilmediğini, şehit cenazelerinin bile istismar aracı olarak kullanıldığını iddia etti.

ŞEHİT CENAZESİNİN GELECEĞİNİ NEREDEN BİLİYORSUNUZ?”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı,  “Zeydan bey gözünü öylesine karartmış ki ihaleler için şehit cenazelerini bile kullanıyor. Şubat ayında açılan ve yaklaşık 200 milyon lira maliyetli ‘Şehit cenazeleri için yemek’ ihalesi bunlardan sadece biridir. Şehit cenazesi seçim finansman aracı olamaz, olmamalı! Adana’ya şehit cenazesinin geleceğini nereden biliyorsunuz? Allah korusun, gelse bile belediyenin aşevi yok mudur, devletimiz yok mudur?” dedi.

100 BİN PAKET KURU KAHVE, ELDİVEN, ÇANTA…

Başkan Yusuf Kanlı “Yine Şubat ayında başka bir ihalede ise 34 milyon 800 bin lira bedelli 100 bin paket kuru kahve, tepsi, fırın eldiveni, mutfak önlüğü, kumaş çanta alımı yapılmıştır. Yine aynı şubat ayında gençlere dağıtılmak üzere denilen 14 milyon 750 bin lira maliyetli powerbank ihalesi açılmıştır. Seçime bir hafta kala açılan başka ihaleler de var. Sayın Karalar giderayak bu ne ayak? Yetimin, öksüzün, garip gurebanın; tüm vatandaşlarımızın hakkını kendi seçimin, kendi istikbalin için harcayamazsın. Buna hakkın yok. Ayıptır, yazıktır, günahtır!” ifadesini kullandı.