1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi 540 milyon Euro yatırımla 19 Mayıs 2017'de hizmete girmişti. Hastanenin açılmasın üzerinden sadece 5,5 yıl geçmiş olmasına karşın genel bir tadilat yapılıyor olması dikkat çekti. Hastanenin dış kesiminde gözlemlenen tadilat çalışmalarının hastanenin geniş bölgesinde sürdüğü görüldü.

Şehir Hastanesi Tadilat

Adana Şehir Hastanesinde Tadilat İç Bölümde De Sürüyor

Bu arada Hastanenin iç bölgelerinde de tadilat çalışması yapılıyor. Binanın iç kesiminde yapılan tadilatın, yenileme çalışması mı, değişiklik amaçlı çalışma mı bilinmiyor. Adanahabermerkezi.com olarak onarımın, binanın yıpranma payı çerçevesinde yapılıp yapılmadığını sorgulamadan aşağıdaki sorulara yanıt verilmesini umuyoruz.

Şehir Hastanesi Tadilat

1 – Sağlık Bakanlığından “Hasta Garantili” para alan Adana Şehir Hastanesi işletmecisi firma, bakım-onarım çalışması için harcanan parayı devletten yani halktan alacak mı? Yoksa verdiği hizmet! Karşılığında zaten garanti para kazanan firma, bu onarımı verdiği hizmetin! doğal süreci gereği kendi mi üstleniyor?

2 – Hastanenin onarım çalışması sırasında ortaya çıkan gürültü ve hava kirliliği ile ilgili alınan önlemler nelerdir?

3- Adana Şehir Hastanesinin açılıştan önce yapının kontrol edilip edilmediği, edildiyse hastanenin faal olarak kullanılabileceğini ortaya koyan son kontrol ya da “Mal Kabul” olarak da dilendirilen son kontrolde, tadilatı yapılan işlerle ilgili onay işlemi yapılmış mıydı?

Soruların Kamuoyunu bilgilendirmek üzere yanıtlanmasını umuyor, kısa süre içinde hastanenin geniş bir alanında tadilat yapılıyor olmasının takdirini vatandaşa bırakıyoruz.