Altılı masanın Adana ili seçim işlerinden sorumlu başkanları, yaklaşan seçimler için ilk toplantıyı Saadet Partisi Adana İl Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

hp Adana Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Av. Sabri Sarı; Deva Adana Partisi Seçim İşleri Başkanı Av. Selçuk Özsoylu;  Gelecek Partisi Adana Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Av. Bekir Can Özkan; İyi Parti Adana Seçim İşleri Başkanı Oğuz Büken; Saadet Partisi Adana Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Mustafa Çekilarız’ın katıldığı ve yaklaşık 5 saat süren toplantının odak noktası ‘’Seçim güvenliği’’ oldu. Altı siyasi partinin Türkiye genelinde olduğu gibi, Adana ilinde de 2023 seçim hazırlıkları ve seçim güvenliği konularında işbirliğinin devam edeceğinin görüşüldüğü toplantıdan sonra kamuoyu ile yazılı bir basın açıklaması paylaşıldı.  

‘’Değerli Hemşehrilerimiz,

Adana’mız başta olmak üzere tüm milletimizin iradesinin yansıyacağı seçim sandıklarına sahip çıkmak adına hangi siyasi partiye veya adaya verilmiş olursa olsun tek bir oyun dahi değerli olduğunun bilinciyle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Seçim günü görev yapacak sandık kurulu üyeleri ve müşahitleri şimdiden belirliyor ve eğitiyoruz. Milletimize faydalı olacak her alanda olduğu gibi seçim güvenliği alanında da altılı masanın Adana İlindeki Seçim İşleri Başkanları olarak bilgi, birikim ve tecrübelerimizi paylaşıyor, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçeceğimiz “Yarının Türkiyesi” için güçlerimizi birleştiriyoruz. Bu kapsamda seçim süreci için başta hukukçular olmak üzere ilgili tüm ekibimizle çalışmalarımızı özveriyle yürütüyoruz. İl ve ilçe seçim kurullarındaki üye ve temsilcilerimizin iş birliği içerisinde çalışması için zemin oluşturuyoruz. “Oy namustur” bilinciyle seçim sürecinin ve bu süreçteki propaganda faaliyetlerinin adil ve eşit şekilde yürütülmesi adına birlikte hareket ediyoruz. Bu bağlamda kamu gücünü suistimal edecek hiçbir harekete taviz vermeyeceğimizin, seçmen iradesine sahip çıkmak adına gerekli duruşu büyük bir kararlılıkla sergileyeceğimizin sözünü veriyoruz.’’