Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren meslektaşlarını ve yurttaşları bir kez daha saygı ve rahmetle andı. Av. Gökayaz, “6 Şubat’ta yaşanan felaketin ardından gördüğümüz manzara çok korkunçtu. Devletin bu felakette bölgeye müdahalede geç kaldığını, koordinasyon yetersizliğini, devletin kapasitesinin tamamının kullanılamadığını çok acı bir tecrübelerle gördük. Bu felaketten ve sonrasında yaşananlardan çıkaracağımız çok dersler var.” dedi.

Av. Gökayaz, konuşmasında Adana Barosu’nun çalışmaları ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modeli yerine kuvvetler ayrılığına dayalı güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğine işaret eden Av. Gökayaz, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Hükümet, hâlâ baroları ve meslek kuruluşlarını hedef alarak tek tipleştirme çabası güdüyor. Çoklu baro yasasıyla istedikleri amaca ulaşamayanlar, baroları zayıflatmak için 7. Yargı paketi ile barolar zayıflatılmaya çalışılmıştır. Barolar hak, hukuk ve adaletin savunucularıdır. Bu zor günlerden hukuku, demokrasiyi ve adaleti savunarak ve bu yolda mücadele ederek çıkacağız." dedi.

 Adana Barosu’nda stajyer avukatlar için Adana Adliye Konferans Salonu’nda ruhsat töreni düzenlendi.

BARO TESİSLERİNİ YENİLEME ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

İki yıl önce göreve başladıklarını belirten Av. Gökayaz, “15 yıldır meslektaşlarımıza hizmet vermekte olan Baro Tesisleri’ni yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Eğitim yapılan alt kattaki konferans salonunun yalıtımı için binanın etrafı 3 metre kazıldı. Bina içinde ve dışında yalıtım ve tadilat çalışmalarını kısa sürede tamamlanmayı hedefliyoruz. Tesislerimizde her türlü yenilik yapılacak ve daha kullanışlı hale getirip meslektaşlarımızın hizmetine açacağız.” şeklinde konuştu.

ZORLUKLAR KARŞISINDA PES ETMEYECEĞİZ

Adana Barosu ailesine katılan meslektaşlarına başarılar dileyen Av. Gökayaz, “Bu ülkenin adalete ve hukuka ihtiyacı var. Bu ülkeye adalet gelecekse avukatların inatçı mücadelesi sayesinde gelecektir. Pandemi, hayat pahalılığı ve deprem felaketlerinden sonra işimiz daha da zorlaştı. Ama zorluklar karşısında pes etmeyeceğiz. Sabrederek, çalışarak, dürüst kalarak ve tüm insanlarla iyi iletişim kurarak avukatlıkta çok başarılı olacağınıza inancım tamdır.” dedi.

 Adana Barosu’nda stajyer avukatlar için Adana Adliye Konferans Salonu’nda ruhsat töreni düzenlendi.

Baro Başkanının konuşmasının ardından ailelerinin gururlu bakışları altında; Hazal Akpınar, Ülkü Nur Akkaş, Selver Gençtürk, Doğancan Polat, Ahmet Can Arı, Özge Temir, Hüsne Sert, Huri Rümeysa Kımırtı, Ezgi Gürsoy, Ayşe Raziye İnan, Ezgi Yalı, İlkay Özşen, Sena Saklı, Şahin Demir, Eylül Yılmaz, Belda Kütük, Kürşat Şakiroğlu, Mehmet Ali Numanoğlu ve Abdulkadir Kılıç cübbelerini giyerek ruhsatnamelerini aldı.