Gündem dışı konuşmaların ardından mecliste ön plana çıkan Döşeme Mahallesi’nde gerçekleştirilmek istenen imar planı tadilatı maddesine geçildi. Madde AK Parti grubunun çekimse kalmasına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Karalar, maddede “Çekimser” kalan AK Parti grubunun gerekçesini sormasının ardından konu hakkında açıklama yaptı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi

KARALAR "YATIRIMCIYA DESTEK Mİ, KÖSTEK Mİ OLACAĞIZ"

Başkan Karalar “Bu talep özel hastanenin, Bin 500 metre büyüme isteği var. Yasal olarak oradaki yeşil alanı kaydırarak düzenleme yaptık. O hastane büyürse Adana sağlık turizminden de daha çok faydalanabilecek. Çok sayıda  özel hastane ve göz hastanesi var. Biz yatırımcıya destek mi olacağız, köstek mi olacağız?” dedi.

"SASA YATIRIMINI BÜYÜTÜYOR, ADANA KAZANACAK"

Seyhan'dan Glüten İntolanslı Vatandaşa Kolaylık Seyhan'dan Glüten İntolanslı Vatandaşa Kolaylık

Başkan Karalar yatırımcıya destek olmak istediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Hastaneler, Adana'da sağlık turizmine çok ciddi şekilde etkileyen yerler. Onları destekleyerek sağlık turizminden pay almamız gerekiyor.  Mesela SASA. Oradan geçen yolu iptal ettik ve yeşil alanı başka yere taşıdık. Niye taşıdık? Yaklaşık iki üç milyar dolarlık bir yatırım yapıyorlar. Dört bin tane, beş bin tane bizim kardeşimiz orada çalışacak. Kötü mü yaptık yani? Adana’nın ithalatı Ayda 500-600 milyon dolar artacak. Ülkemiz kazanacak, Belediyemizin de 20 milyon lira gibi geliri artacak. Biz tüm yatırımcılara destek olacağız. Hatırlayın bir dönem yatırımcıyı Adana’dan kaçırıyoruz diye konuşuluyordu.”

Daha sonra diğer gündem maddeleri oy birliğiyle kararlara bağlandı.

Kaynak: 5ocakgazetesi.com 

Editör: Murat BERHUN