STAT:Yeni

HAKEMLER: Murat Erdoğan **, Kemal Çetin **, Murat Şener **

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Şaxrudin ***, Semih ***, Gravıllon ***, Emre **(dk.88 Cisse **), Balotelli ***(Dk.69 Abat **), Mendoza ***, Milad ***, Mıchut ***, Atal ***, Yusuf Erdoğan ***, Muanza ***

Adanaspor, Gençler'den 1 Puanı Kaptı Adanaspor, Gençler'den 1 Puanı Kaptı

VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK: Sırıgu *, Bıraschı *, Can *(Dk.46 Güven *), Feghoulı *(Dk.76 Teklıc *), Eysserıc *, Emre *, Münır *, Dımıtrıos * (Dk.88 Bertolaccı *), Nazım *(Dk.76 Ceccherini *), Salih *, Marcao *

GOL: Balotelli (Dk.27 P.)

KIRMIZI KART: Ceccherını (Dk.90+9)

Adana Demirspor karşılaşmaya çok iyi başladı. Hatta bu süreç ilk yarı bitimine kadar devam etti. Sağlı sollu ataklar geliştiren Mavi-Lacivertliler ilk dakikalarda Milad, Yusuf Erdoğan, Balotelli ve Emre ile çok net pozisyonlar üretti. Devamında ise 27. Dakikada kazanılan penaltı atışını Balotelli golle sonuçlandırdı ve Adana Demirspor öne geçti. Bu dakikadan sonra da ataklar sürdü. Yusuf Erdoğan, Balotelli ve Milad yine net pozisyon rolündeydi. Karagmürük tek atak yakaladı, onda da Marcao’nun şutunda top direkten döndü. İlk 45 dakika Adana Demirspor’un üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarı tam anlamıyla taktik savaşı şeklinde geçti. İlk yarıya oranla Adana Demirspor daha çok kendi kalesini ve alanını korumaya çalıştı. Fazla boş alan bırakmamaya da gayret gösteren Mavi-Lacivertliler her ne kadar ileride fazla topu tutamasa da rakibine fazla pozisyon vermedi. Kalede Şaxrudin kritik pozisyonlarda rakibe engel oldu. Dolayısıyla Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın hamleleriyle birlikte takım oyunu tuttu ve galibiyete uzanmasını bildi.

TARAFTARIN ROLÜ

Karşılaşma öncesinde Adana Demirsporlu taraftarlar yeni stada gelip takımın idmanında oyunculara moral vermişlerdi. Devamında ise Karagümrük karşısında muhteşem destek oldular. Karşılığını ise 3 puan olarak aldılar. Maçın ardından futbolcular tribünlere gidip 3 puan mutluluğunu birlikte yaşadılar.

10 MAÇ SONRA

Adana Demirspor tam 10 maçta galibiyet alabildi. Bugünü aslında Mavi-Lacivertliler çok beklediler. Yapılan çalışmaların devamında ise Şimşek, 3 puanı alıp puanını 35’a çıkardı. Bundan sonraki maçlara ise daha güvenli bakmaya başladı.

HİKMET KARAMAN İLK KEZ

Takımın Teknik Patronu Hikmet Karaman, göreve geldiği günden itibaren 4 beraberlik ve 3 yenilgi almıştı. Bugün ise büyük önem taşıdı. Verilen taktikler, yapılan hamleler karşılığını buldu ve Adana Demirspor galibiyet aldı. Sonucunda ise Hikmet karaman 8. Maçında galibiyetle tanıştı. 

YUSUF SARI YOKTU

Takımın önemli hücum oyuncusu Yusuf Sarı’nın sakatlığı maç öncesinde nüksetti. Dolayısıyla takımını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Yerinde ise Yusuf Erdoğan oynadı ve çok iyi performans sergiledi. Aynı zamanda Nani de kart cezalısı olması nedeniyle oynayamadı.  

BALOTELLİ’NİN GOLÜ

27. dakikada Michut, ceza alanı içinde Salih tarafından düşürüldü. Penaltı atışını kullanan Balotelli, Adana Demirspor’u 1-0 öne geçirdi. Yıldız oyuncu böylelikle 5. Golünü atmış oldu.

BLOTELLİ SAKATLANDI
69. Dakikada takımın golcü oyuncusu Balotelli, bir anda kendisini yere bıraktı. Yapılan kontrolleri sonucunda sakatlanan Balotelli, oyundan çıktı. Yerine ise diğer golcü Abat, oyuna dahil oldu.

KIRMIZI KART

90+8. Dakikada konuk takımdan Ceccherini kırmızı kart gördü. Bu dakikada Maestro’ya sert giren deneyimli oyun önce sarı kart gördü. Ardından VAR kararı değiştirdi ve direkt kırmızı kart gördü.(5 Ocak)