Ahilik Haftası dolayısıyla Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (Adana ESOB) Başkanlığınca kaftan giyme ve ödül töreni düzenlendi. Törende yılın ahisi seçilen tüfek tamircisi Abdulcabbar Evyapar’a kaftanı Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve Birlik Başkanı Niyazi Göger tarafından giydirildi.

ahilik

Büyüksaat Ziyapaşa Parkı’nda düzenlenen 35’inci Ahilik Haftası kutlamaları, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Kazım Kamil Coşkun, Bakanlık Müfettişi Ahmet Arıkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin, Enerjisa Bölge Müdürü Mehmet Kayacı, Türk İş Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Seher Coşkun, kent protokolü, esnaf odaları başkanları, esnaf ve sanatkarlar ile vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban törende gerçekleştirdiği konuşmada Ahiliğin tek başına esnaflık konusu olmadığını belirterek, “Ahilik Teşkilatı, her girdiği alanda ve yerde sadece ekonomiyle değil aynı zamanda ilimle, irfanla, ahlakla inançla bir yaşam tarzıyla girmiş ve bir bütün olarak üretimden satışa pazarlamaya bu işin ahlakının, doğrusunun, hukuki tarafının, inançlı olan insana yakışan tarafının dolayısıyla ne olduğunu bir bütün olarak göstermiştir” dedi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger de törende yaptığı konuşmada, Ahi Evran tarafından 12. yüzyılda temeli atılan Ahiliğin, dünyada eşi benzeri bulunmayan, Türk milletine özgü önemli bir kültür hazinesi olduğuna dikkati çekti.

Ahiliğin, sadece ticari faaliyetlere değil, hayatın tümüne dair kurallar getiren bir kültür olduğuna dikkati çeken Başkan Niyazi Göger, “İnsanın kendini ilimle ve irfanla donatması da bu kültürün bir parçasıdır. Bugün, modern yaşamı düzenleyen kuralların temeline baktığımızda Ahiliğin izlerini rahatlıkla görebiliriz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Doktor Süleyman Elban’a, esnaf ve sanatkarlara verdiği destek nedeniyle Birlik Başkanı Niyazi Göger tarafından günün anısına ahşap oyma tablo hediye edildi.

ahilik-haftasi-2022-1-1

Törende, 2022 yılı ilin Ahisi seçilen tüfek tamircisi Abdulcabbar Evyapar'a Ahilik Kaftanı Vali Dr. Süleyman Elban ve Birlik Başkanı Niyazi Göger tarafından giydirildi, ödülünü ise AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru takdim etti.

İlin kalfası oto kaportacı Dilek Aydoğan'a ödülü Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, ilin çırağı bayan kuaförü Hasret Yavuz'un ödülü Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Arıklar'a meslekte hizmet ödülü Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından, Vali Dr. Süleyman Elban, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru Birlik Başkanı ve kent protokolü meslek stantlarını ziyaret ederek bilgi aldı.

Vatandaşların yoğun katılım sağladığı Ahilik Haftası kutlamalarında konuklarımıza Ahi pilavı ikramında bulunuldu.