Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin istihdama yönelik projelerine bir yenisi daha eklendi. Adana ESOB bünyesinde Avrupa Birliği projesi kapsamında 18 yaş ve üzerine yönelik ücretsiz iş makinaları operatörlüğü eğitimleri veriyor.

Adana ESOB’un, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi’nin (ICMPD) yayınladığı Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı’na (ENHANCER) kabul edilen “Girişimciliği Destekleme ve Geliştirme Merkezi” projesi kapsamında kursiyerlere; ekskavatör, loader, beko loader, forklift, elektrikli forklift, tavan vinci, mobil vinç, greyder türündeki iş makinaları eğitimi veriliyor.

İş makinaları operatörlüğü eğitim sahasında incelemelerde bulunan Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, teorik ve pratik eğitimleri başarıyla tamamlayarak Operatörlük Belgesi (Sertifika) almaya hak kazanan kursiyerlerin kamu ve özel sektörde çalışma imkanı bulacağını söyledi.

KALİFİYE ELEMAN YETİŞİYOR

Birçok sektörde yetişmiş kalifiye eleman açığı bulunduğuna dikkati çeken Başkan Niyazi Göger, “Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak mesleki eğitim önem verdiğimiz konuların başında yer almaktadır. Devletimizin, mesleki liseler ve meslek edindirme merkezleri aracılığıyla yürüttüğü kalifiye eleman yetiştirme politikası doğrultusunda Birik olarak bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Düzenlediğimiz mesleki kurslarla kalifiye eleman yetiştirilmesine destek sağlıyoruz” dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin üyelerine yönelik hizmetlerinin yanı sıra sosyal projelere de önem verdiğine işaret eden Başkan Niyazi Göger, “Düzenlediğimiz mesleki kurslarla temel amacımız, ihtiyaç duyulan alanlarda nitelikli insan kaynağı oluşturmak, iş ve istihdam alanları oluşturarak işsiz vatandaşlarımızın iş hayatına dahil olmalarını sağlamak. Bu bağlamda, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak ülkemizin üretim gücüne güç katacak nitelikli işgücü teminini sağlamaya yönelik çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KURSTA VERİLEN EĞİTİMLER

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde devam eden iş makinaları operatörlüğü eğitimine katılan kursiyerlere, iş makinalarının ve ekipmanlarının tanıtılması, doğru kullanılması, iş makinası kullanımında emniyet ve güvenliğin sağlanması, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılması, aracın ayarları ile ilgili becerilerin kazandırılması, iş makinalarının periyodik bakımları, arıza belirtilerinin yorumlanabilmesi, müdahale edilebilecek arıza türleri, iş makinalarının özelliklerine göre enerji tasarrufu ve çevre ilişkisi, iş makinasının taşıma kuralları, her türlü inşaat çalışmaları sırasında yapılacak trafik işaretlemeleri ve iş makinaları kullanımı gibi konularda eğitim veriliyor.