Açıklamalarında Şakirpaşa Havalimanı’nın Adana için önemine vurgulayan Yiğit, Adana’nın ulaşım, lojistik ve ekonomik anlamda önemli bir değerlini daha kaybetmemesi konusunda Adana’nın tüm siyaset akötlerini ve Adana halkını Şakirpaşa Havalimanı’nın kapanmaması için verilen mücadeleye katılması yönünde çağrıda bulundu: 

Adana'da Toplu Taşıma Araçlarında Klima Açma Zorunluluğu Başladı Adana'da Toplu Taşıma Araçlarında Klima Açma Zorunluluğu Başladı

Adana'nın simgelerinden biri ve gururu, ekonomisinin can damarı, bölgenin hava ulaşımının vazgeçilmezi olan Şakirpaşa Havalimanı, şimdi ciddi bir tehdit altındadır. Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın açılması ile ilgili gelişmeler, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın geleceği konusunda endişe verici bir tablo ortaya koymaktadır.
Çukurova Bölgesel Havalimanı, Adana ve Mersin'e hizmet vereceği iddiasıyla gündeme getirilmiştir. Ancak, bu girişimin altında yatan nedenler ve niyetler konusunda geçmişten bugüne şüphelerimiz bulunmaktadır. Çukurova Bölgesel Havalimanının açılması sonrası, Şakirpaşa Havalimanı'nın uçuş faaliyetleri, personel giderleri, uçuş güvenliği ve uçak doluluk oranları gibi gerekçelerle kapatılmak isteneceği, Adana'nın bir kez daha makus talihine yenik düşürülmesi anlamına gelebilir.
Özellikle yerel seçimlere yaklaştığımız bu günlerde, iktidar temsilcileri Şakirpaşa Havalimanı'nın kapanmayacağına dair sözler vermektedirler. Ancak seçim sonrası, bir oldu bitti ile ticari ve yolcu uçuşlarına kapatılması gibi bir tehlike de maalesef mevcuttur.
Deva Partisi Adana İl Başkanlığı olarak, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasına karşı çıkıyor, bu meselenin Adana'nın onur meselesi olduğuna inanıyoruz. Adana'nın marka değerinin korunması ve geliştirilmesi ile ekonomik ve sosyal hayatının sürdürülebilirliği için bu havalimanının ticari ve yolcu uçuşlarına devam etmesi gerekmektedir.
Bu amaçla şehrimizin iktidar milletvekilleri ve siyasi aktörleri başta olmak üzere, karar verici tüm mercilerin Adana halkının ve kendini Adanalı hissedenlerin ortak hassasiyetlerini görmeye ve Şakirpaşa konusunda Adana’nın beklentilerine uygun davranmaya davet ediyoruz. Şakirpaşa Havalimanı'nın geleceği sadece bir siyasi kararla değil, tüm Adana halkının bir araya gelerek güçlü bir şekilde savunmasıyla belirlenecektir. Adana'nın hava ulaşımı ve ekonomik kalkınması için Şakirpaşa Havalimanı'nın korunmasını talep ediyor, tüm Adana halkını bu mücadeleye katılmaya çağırıyoruz.