Cumhurbaşkanı Erdoğan Son Adana mitinginde "Bölgesel havalimanımız açıldıktan sonra Adana Havalimanı'nın, bu yalancı (Kılıçdaroğlu) kapatılacağını söylüyor. Değerli kardeşlerim bizim için Adanalı ne derse odur, Adanalı ne derse, biz onu yaparız. Adana'yı Doğu Akdeniz'in en büyük lojistik üssü yapmakta kararlıyız. Burada yapacağımız limanla ülkemizin uluslararası taşımacılıktaki payını katlayarak, artıracağız. Ama bu adam yalancı, akşam yalan sabah yalan, yani neye dayanarak bunu söylüyorsun?" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemiyle Adana Havalimanı Yolcu taşımacılığına kapanacak ve lojistik üssüne dönüştürülecek.

Zira Adana Havalimanı ortalama yılda 6 milyon yolcu kullanıyor. Çukurova Bölgesel Havalimanın açılmasıyla 8 Milyon Yolcu taşıması hedefi konuldu. Yani Adana'daki tüm yolcular Bölgesel havalimanı yönlendirilse dahi hedef tutmuyor. Bu nedenle Adana Hava limanında yolcu taşımacılığının sona ereceğine kesin gözüyle bakılıyor. 

Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan da aynı şeyi söylüyor. Hava limanı kapatılmayacak, ama lojistik üssü olacak

Peki Adana'nın ekonomisine yönveren Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram ne düşünüyor.

Sayın Başkanlar Açıklama Bekliyoruz

Sayın Başkanlar; Adanalı bir iş insanı veya sıradan vatandaş uçakla seyahat bedecekse, ortalama 5 km gitmek yerine yaklaşık 45 km gitmerk zorunda kalacak. Dünyanın hava koşulları nedeniyle hiç kapanmayan 4-5 havalimanıundan olan Adana Şakirpaşa Havalimanı yerine Çukurova Bölgesel Havalimanına gitmek zorunda kalacak Adanalı, zaman kaybı ve ekonomik kaybının hiç önemi yok mu?

Adana'da Havalimanı olmaması sorun olmayacak mı?

Ya da Ne düşünüyorsunuz? Adanalı için Havalimanının gitmesi bir kayıp değil midir?

Ne düşünüğyorsanız lütfen kamuoyuyla paylaşın.

Adanahabermrk.com olarak yapacağınız tüm açıklamaları yayınlayacağımızı taahhüt ediyoruz.

Şimdi susma zamanı değil, fikrinizi beyan edin!

Murat Berhun

Gazeteci