Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, yapımı süren ve yılan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle Adana Havaalanı'nın kapatılmasını isteyenlere sert sözlerle tepki gösterdi. Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın alt ve üstyapı işlerini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'nın "Adana Havaalanı'nın kapatılmasını isterim" açıklamasını kınayan Barut, "AKP iktidarının Adana ile bir alıp veremediği var. Kentimize tüm kötülükleri bundandır. Adana'ya üvey evlat muamelesi yapan, değerlerini yok etmeye çalışanlara geçit vermeyeceğiz. Adana Havaalanı'nı kapattırmayacağız. AKP iktidarı kamuoyuna 'Adana Havalimanı kapatılmayacak' diye açıklama yapmadan bu konu asla gündemden düşmeyecek" dedi.

"ŞİRKET ADANA HAVAALANI'NIN KAPATILMASINI İSTİYOR"

Mersin sınırları içerisinde Yap-İşlet-Devret modeliyle yatırım maliyeti 357 milyon Euro olarak belirlenip ihalesi 15 Aralık 2011'de, yer teslimi 15 Mart 2013'te gerçekleştirilen ve temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı, 3 yıl içinde hizmete açılacaktı. Ancak bu bir türlü gerçekleşmedi. Son olarak 2022 yılı içinde bitirilip açılacağı belirtilen havaalanıyla ilgili şimdi de 2023 yılı işaret edildi. Geçtiğimiz gün Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın alt ve üstyapı işlerini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Adana Havalimanı'nın geleceğiyle ilgili sorulara, "O devletin alacağı bir karar. Ona bir şey deme şansımız yok. Ben şahsen kapanmasını isterim. Neden isterim? Oradaki yolcunun buraya geçmesi için. Sonuç olarak ben burada 25 yıl işletme yapacağım ama bu kararı devlet alacak. Sözleşmede böyle bir şey var. Kapanıp kapanmayacağına havalimanı hizmete girdikten sonra karar verilecek" diye yanıt verdi.

"SUSMA DEĞİL SES VERME ZAMANI"

Çukurova Bölgesel Havalimanı'na verilen yolcu garantisi nedeniyle yılda 6 milyon insanın kullandığı, Türkiye'nin en güvenli havalimanı olarak gösterilen Adana Havaalanı'nın kapatılmasının kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Çukurova'nın en verimli tarım toprakları üzerine yeni bir havaalanı yapmak istediler, süreci yılan hikayesine döndürdüler. Adana'nın eksikleri olmakla birlikte ihtiyacını karşılayan, yeni yatırımlarla daha da işlevsel hale gelebilecek havaalanına göz diktiler. Bizim Mersin'e havaalanı yapılmasıyla ilgili sorunumuz yok, bizim havaalanımızı kapatmasınlar yeter. Çünkü bu Adana Havalimanı çok önemli bir değerimiz ve aynı ölçüde ihtiyacımızdır. Milyonlarca yolcu garantisi verilerek Çukurova Bölgesel Havalimanı yapmak için uğraşanlar Adana'dan elini çeksin artık. AKP iktidarının Adana ile bir alıp veremediği var, bunu her adımlarında görüyoruz. Fabrikaları kapatılan, bir bir değerleri ortadan kaldırılıp başka kentlere kaydırılan, kamu yatırımlarından gereken payı vermedikleri kentimize tüm kötülükleri bundandır. Bilinsin ki Adana'ya üvey evlat muamelesi yapan, değerlerini yok etmeye çalışanlara geçit vermeyeceğiz. Biz net biçimde söylüyoruz, Adana Havaalanı'nı kapattırmayacağız. AKP iktidarı kamuoyuna 'Adana Havalimanı kapatılmayacak' diye açıklama yapmadan bu konu asla gündemden düşmeyecek. Çıksınlar açık yüreklilikle 'Adana Havaalanı kapatılmayacak' desinler. Niye susuyorlar? Şimdi susma zamanı değil, siyasi ayrım gözetmeden Adana ve Türkiye için ses verme zamanıdır."