Mutlu Doğru, konuya ilişkin açıklamasında, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere kırsal kalkınmada destek olmak amacıyla oluşturulan ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yürütülen IPARD desteği kapsamına Adana’nın da alınmasının önemine vurgu yaptı.
 
Başkan Doğru, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı'nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşeni olan IPARD kapsamına Adana’nın da alınması için desteklerini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ile Adana Milletvekili Abdullah Doğru ile tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

 Adana’nın IPARD kapsamına alınmasıyla  ovada yetişen birçok ürünün işlenmesinin ve sanayi yatırımlarının artmasının sağlanacağını ifade eden Mutlu Doğru, Adana’nın 1950’li yıllardan itibaren tarımsal sanayinin gelişmesinde ilklerden biri olmasına rağmen IPARD desteği kapsamına alınması gerektiğini uzun bir zamandır gündeme getirip, takipçisi olduklarını vurguladı.

IPARD kapsamındaki mali desteklerin karşılıksız olmakla birlikte şartlı ve mükellefiyetli olduğunu beilrten Doğru, "Destekleme kararı alındıktan sonra imzalanacak sözleşmelerde belirtilen hususlara uyulması durumunda destekler karşılıksız yani geri ödemesiz olarak verilmektedir" dedi.

Doğru, “Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere kırsal kalkınmada destek olmak amacıyla oluşturulan ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yürütülen IPARD  kapsamında, Makine-Ekipman, Yapım İşleri, Hizmet Alımı ve Görünürlük Harcamaları kalemleri altında 4 grup harcama desteklenmektedir" dedi.

Adana'nın da bu kapsama alınması ile polikültür tarımın yapıldığı ovada yetişen birçok ürünün işleneceği sanayi tesislerinin kurulmasının önünün açılacağına dikkati çeken Doğru, kararın Türk tarımına, Çukurova’ya ve çiftçilere hayırlı uğurlu olması temennisinde  bulundu.