Genel Kurul; pandemi ve deprem nedeniyle yaşamını yitiren hekim ve sağlık çalışanları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

UZM. DR. MENTEŞ, “ÜLKEMİZ DOĞAL AFETLERLE SARSILDI”

Divan Başkanı Dr. İbrahim Halil Bardakci’nin gündem gereği söz verdiği Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Selahattin Menteş, yaptığı açılış konuşmasında “Pandemi ve doğal afetlerin ülkemizi sarstığı bir dönemde görevimizi layıkıyla yapmayı sürdürdük. Depremde üstlendiğimiz lojistik desteğimizi başarıyla tamamladık. Depremin yaşandığı ilk geceden itibaren Tabip Odamızın hizmet binasını barınmaları için meslektaşlarımıza ve halkımıza açtık. Üç öğün yemek desteği sağladık. Her açıdan zorlu günler yaşadık. Doğal ve yapay afetler yanında Antidemokratik baskılar, hak, hukuk, adalet sistemimizin işlemeyişi, siyasetin kutuplaştırıcı ve şiddet içeren dili her geçen gün ağırlaştı.

Adana Tabip Odası Seçimsiz Ara Genel Kurulu Dr. İbrahim Halil Bardakci, Dr. Fulya Tüşümel ve Dr. Hisar Altınol’un divana seçilmeleri ile 2022-2023 Ara Genel Kurulu yapıldı.

Hekimleri yıldırmaya çalıştılar. ‘Giderlerse gitsinler’ dediler. Ama biz hekimler yılmadık. 7/24 görevimizin başında kaldık. Canımızı seve seve vereceğimiz ülke insanımıza hizmete devam ettik. Genç meslektaşlarımıza “Ülkenizi terk etmeyin” çağrısında bulunduk. Her şeye rağmen önümüzdeki güzel günlerin geleceği umuduyla demokrasiyi, hak, hukuk ve adaleti,  barışı, özgürlüğü ve kardeşliği,  iyi hekimliği,  herkese parasız, ulaşılabilir eğitim ve sağlık sistemini yeniden kuracağımız inancındayız. Genel kurulumuza katılan ve odamız yönetimine destek olan tüm meslektaşlarımıza yönetim kurulum adına sonsuz teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DR. AHMET SUNTUR BİLANÇOLARI SUNDU

Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ahmet Suntur’un sunduğu yıllık çalışma raporları ve bilançolar ibra edildi. 2022-2023 bütçe taslağı oy birliği ile karara bağlanmasının ardından genel kurul; dilek ve temenni konuşmalarının ardından sona erdi.