Çukurova Kalkınma Ajansında gerçekleştirilen toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Vali Yardımcısı Adem Arslan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Kurumların yatırım ve koordinasyon raporlarının sunumlar eşliğinde ayrıntılı bir şekilde değerlendirildiği toplantıda ilimizdeki yatırımlara ilişkin verilerle ilgili değerlendirmelerde bulunduğu bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban; 2023 yılı 1. Dönem (Ocak-Şubat-Mart) itibariyle ilimizde kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 467 projenin uygulandığı bilgisini verdi.

Adana Valiliğinde Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Bu projelerden 26’sının tamamlandığını ifade eden Vali Elban, “276 projemiz hala devam etmektedir. 106 proje ihale, 56 proje etüt proje aşamasındadır. 3 proje ise tasfiye edilmiştir. Bu projelerin toplam tutarı 41 milyar 916 milyon lira olup 2023 yılı ödeneği 7 milyar 467 milyon liradır. Bu projeler için bugüne kadar toplam 12 milyar 795 milyon lira harcama yapılmıştır.” dedi.
Toplantı, Vali Elban’ın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından yetkililerin kurumsal faaliyet konularıyla ilgili değerlendirme yapmaları ve yürütülen çalışmalar hakkında kurula bilgi vermeleriyle sürdü.