Bayram Bulut - İlk Haber Gazetesi

Olay Adana'nın merkez Sarıçam İlçesinde meydana geldi. Aydın Ailesi 3 ve 4 yaşlarındaki 2 çocuklarını çalıştıkları için anaokuluna yazdırdı. Yaklaşık ay önce anaokuluna yazdıran Aydın Ailesinin küçük çocuk çocuklarından Sıraç Akın Aydın’ın başına gelmedik kalmadı. İddialara göre, serçe parmağı kapı arasına sıkışan küçük çocuğun parmağı koptu. Parmağının ucu kopan çocuğu anaokulu yetkilileri hastaneye kaldırdı. Hastanede parmağı kapı arasına sıkışarak koptu denilerek hastaneden kayıt açtırıldı. Küçük Sıraç’ın ailesi de yönetim tarafından aranarak küçük çocuğun kimliğiyle Adana Şehir Hastanesi’ne gelmesi isterdi.

PANİKLE HASTANEYE GİTTİLER

Küçük Sıraç’ın annesi Özden Aydın panikle hastanenin yolunu tuttu. Hastaneye vardığından çocuğunun parmağının koptuğunu öğrenen çaresiz anne hastanede ikinci bir şokla karşılaştı. Hastanede el cerrahisi olmadığı ve boş yatağın olmadığı nedeniyle özel bir hastane ismi verilerek çocuğun bu özel hastaneye götürülmesi istendi. Kendi imkanlarıyla çocuğun kopan parmak ucu bir buz poşetinde ve küçük çocuğun eli ise gazlı bez ile sarılı vaziyette Anne Özden Aydın bu özel hastanenin yolunu tuttu.  Zor şartlarda hastaneye ulaşan Aydın Ailesi küçük çocuklarını burada tedavi ettirdi. Kopan parmak ucu yerine dikilen küçük çocuğun parmağında şekil bozukluklarının ve parmağının biraz kısa kalacağı öğrenildi. 

Adana'da Anaokulunda Skandal. 3 Yaşındaki Çocuğun Parmağı Koptu!

GÜVENLİK KAMERA KAYDINI GÖRMEK İSTİYORLAR

Daha sonra Anne Özden Aydın çocuğunun parmağının nasıl koptuğunu güvenlik kamerasından görmek istediğini söyledi. Ancak olayın kör bir noktada gerçekleştiği gerekçe gösterilerek aileye anaokulu yönetimi tarafından görüntünün olmadığı söylendi. Konu karakola yansıdı. Sıraç’ın babası Şevki Aydın oğlunun parmağının nasıl koptuğunu ve ihmali olan kişilerden şikayetçi olduğunu belirten şikayet dilekçesini verdi. Konu ile ilgili araştırma sürerken, Minik Sıraç’ın annesi Özden Aydın, yaşadığı olayı muhabirimizle paylaştı.

2 KARDEŞ ANAOKULUNA YAZILMIŞTI

 Akın Sıraç Aydın ve ağabeyini DEHA Anaokuluna yaklaşık 2 ay önce yazdırdığını söyledi. Çalıştığı için çocuklarının bu Anaokulu’nda daha güvende olacaklarını düşündüklerini belirten Aydın, 26 Nisan 2023 tarihinde bir okul yönetiminden bir telefon aldıklarını anlattı. Sıraç’ın kimliğini alıp Şehir Hastanesi’ne gelinmesinin istendiğini belirten Aydın, Panikle hastanenin yolunu tuttuklarını söyledi.

TRAVMA ODASINA ALMIŞLAR

Hastaneye vardıklarında Sıraç’ın travma odasına alındığını gördüğünü belirten Aydın, “Ben hastaneye gittiğim zaman zaten oğlumu travma odasını almışlar. 15 dakika çocuğumu aramakla geçti hastanede. Okulun müdürü olan hanımefendi ile bir şekilde irtibata geçip çocuğumun yanına gittim. Parmağı kopmuştu. Şehir Hastanesi'nde de çocuğuma müdahale edilemedi. Hastanede El Cerrahi Uzmanı yok ve hastanede yer de yok denildi.  Bizi özel bir hastaneye yönlendireceklerini söylediler. Okul müdiresi olan kişi ve öğretmeni yanımdaydı. Hastane masraflarını kendilerinin karşılayacağını söyledi. Benim erkek kardeşim de olayı öğrendiği için geldiğinde. Olayın şokuyla karşı tarafı yönelik çirkin ifadeler kullandı. Kardeşimi hemen uyararak bunu yapmamasını söyledim. Arada ufak çaplı tartışmaların ardından polis ve güvenlik hem kardeşimi hem karşı tarafı aldı” dedi.

Adana'da Anaokulunda Skandal. 3 Yaşındaki Çocuğun Parmağı Koptu!

ELLERİNDE KOPAN PARMAKLA ÖZEL HASTANEYE GİTTİLER

Çocuğumu söyledikleri özel hastaneye götürmeye hazır olduklarını söylemelerine rağmen bu kez ambulans olmadığının kendilerine söylendiğini dile getiren anne Aydın, “Hemen apar topar çocuğumu ve parmağını alarak kendi imkanlarımız ile bu özel hastaneye ulaştık. Burada çocuğumun kopan parmağı yerine dikildi. Ancak şekil bozukluğu ve kısalığın olacağı söylendi. 17 bin 500 TL hastaneye ödeme yaptık. Aradan günler geçti. Okul yönetimi çocuğum ne aradı, nede sordu. Aradan zaman geçtikten sonra bir gün evimize ziyarete geldiler. Hastana masraflarını ödemek istediklerini anlattılar. Birde  okula başlayana kadar çocuklarının ücretsiz anaokulundan yararlanabileceğini söylediler. Fakat ben onlara güvenemediğim için çocuklarımı bir daha o okula göndermeyeceğimi söyledim. Böyle bir niyetleri var madem çocuklarımı başka anaokuluna göndermelerini istedim. Bunu kabul etmediler ve beni para kopartmaya çalışan birisi olarak çirkin imalarda bulundular” şeklinde konuştu.

OĞLUMA NE OLDUĞUNU GÖRMEK İSTİYORUM

Güvenlik kamerası görüntülerini görmek istediklerini işaret eden Anne Aydın, “Güvenlik kamera görüntülerini görmek istediğimi söyledim. Görüntülerin olmadığını tekrar ettiler. Şikayetçi olacağımı söylediğimde hiçbir şey çıkmayacağını, davanın 5 yıl süreciğini bir şey elde edemeyeceğimi öne sürdüler. Beni okulun gruplarından, sosyal medya sayfalarından çıkarttılar. Biz karakoldaki şikayetimizi geri çekmedik. Sosyal Hizmetlere de şikayette bulunacağız. Beni tatmin edecek bir kamera kaydının verilmesini istiyorum. Çocuğumun başına ne geldiği muamma. Çünkü şu anda ben elimde yaralı bir çocuklar çalışmak zorundayım. Çocuğumu işyerime getirip bakmaya çalışıyorum. Oğlum sürekli ağlıyor, kucağımda olmak istiyor. Karşı tarafla hukuki yoldan mücadelemizi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.