Hasada katılan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, bölgedeki ürün deseninin her geçen gün zenginleştiğini vurguladı.
Kökçüoğlu açıklamasında, “İlimizin tarımsal ürün desenine her geçen gün yeni bir ürün ekleniyor. Ceyhan ilçemizde ekimi yapılan çörek otu demonstrasyonu hasadına katıldık. Çukurova'nın bereketli toprakları dün olduğu gibi bugün ve yarın da emeğin karşılığını vermeye devam edecek,” ifadelerini kullandı.
Alternatif Ürünlere Yönelim Artıyor
Çörek otu, hem gıda hem de tıbbi aromatik bitki olarak yüksek katma değere sahip olması nedeniyle üreticilerin ilgisini çekiyor. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün desteğiyle ekimi yapılan çörek otu, verimliliğiyle dikkat çekerek bölgede alternatif ürün arayışlarına da önemli bir örnek oluşturuyor.
Çukurova Tarımda Yine Öncü
Adana’nın verimli toprakları ve iklim avantajları sayesinde, sadece geleneksel ürünlerle değil, yeni ve stratejik öneme sahip bitkilerle de Türkiye tarımına öncülük ettiği bir kez daha ortaya konmuş oldu. Çörek otu gibi değerli ürünlerin yaygınlaştırılması, hem üreticinin gelirini artırıyor hem de tarımda sürdürülebilirliği güçlendiriyor.