Depremde Alpargün Apartmanında yaşayan Bekir eşi Azize ve oğlu Tahsin Can Coşkun apartmanın yıkılmasıyla evlerinin içinde yaşamlarını kaybetmişti.

Ailenin Antalya’da okuyan diğer çocukları Azem Yaren Coşkun hayatta kalmış ancak ailesini ve evlerini kaybetmişti. Okulu sona eren Azem Yaren Coşkun memleketi Adana’ya döndü. A. Yaren Coşkun,  ailesinden yıkılan evleri dışında bir ev daha kalmış ve ona taşınmak istiyordu. O evdeki kiracı ise çıkmak istemiyordu. Bu da Coşkun’un aile acısının yanında, çaresizliği ekledi.  Zira Azem Yaren Coşkun, aylar önce ailesinden kalan tek evde yaşamak istediğini belirterek kiracının evden çıkması için ihtar göndermişti.

Portakal Çiçeği Karnavalında Yerli ve Yabancı Turistlerden Büyük Katılım Portakal Çiçeği Karnavalında Yerli ve Yabancı Turistlerden Büyük Katılım

Adana’da “Ev sahibi Kiracı gibi, Kiracı Ev sahibi Gibi!”

Kiracı ise hükümetin aldığı kararları lehine görüp çıkmamakta direndi. 25 yaşındaki Azem Yaren Coşkun ise ailesinden kalan tek ev olmasına karşın çaresizlik içinde kalacak yer arayışına girdi.

Aile yakınları kiracıyı çıkarmak için yasal yollara başvurdu. Ancak bu da, yıllar sürebilecek.

Evi varken evsiz kalan ve kiracı adayı olan Azem Yaren Coşkun, tüm alilesini kaybetmenin acısının yanında şimdi de çaresizliği yaşıyor. Kiracı yasal durumun lehine olduğunu savunup çıkmak istemiyor. Bu da “Ev sahibi Kiracı gibi, Kiracı Ev sahibi Gibi!” dedirtiyor.

Adana’da “Ev sahibi Kiracı gibi, Kiracı Ev sahibi Gibi!”

Yasal yolların hızlı ilerlemesini isteyen Azem Yaren Coşkun şimdi,  ailesinden kendine kalan ev ile ev sahibi sıfatını taşırken, kiracı olmamak için kiracısının insaflı olmasını bekliyor.