Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, öğrencilerin sınavlara daha iyi ve rahat koşullarda hazırlanabilmesi için her semte Ders Kafe açacaklarının müjdesini verdi. İlk etapta 3 ders kafe açılacağını belirten Başkan Soner Çetin, zaman içinde ihtiyaca göre sayısının artırılacağını ifade etti.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Atatürk Kadın Yaşam Köyü içerisinde bulunan Gençlik Merkezini ziyaret ederek, gençlerle sohbet etti.

Ders Kafe Açılıyor
Gençlere girecekleri sınavlarda başarılar dileyen Başkan Soner Çetin, “Buraya gelip ders çalışıyorsunuz, sınavlara hazırlanıyorsunuz. Bu kütüphanemiz bu anlamda sizin büyük ilginizle karşılanıyor. Sizlere daha iyi hizmet vermek amacıyla Ders Kafeler açacağız. Çalışmalarımız sürüyor. İlk etapta 3 farklı noktada ders kafe açılacak. Ekim ayı sonunda 8’inci toplu açılış ve temel atma töreninde açılışını yapacağız. İnşallah yetiştireceğiz. Öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde olacak. Daha sonra bu ders kafelerin sayısını artıracağız. Önceliğimiz her mahalleye bir ders kafe açmak. Sonrasında ihtiyaç halinde yenilerini açmaya devam edeceğiz. Buralardan ücretsiz yararlanacaksınız” dedi.

soner-cetin-genclik-merkezi1
Gençlerin her konudaki ihtiyaçları için hizmet ürettiklerini belirten Başkan Soner Çetin, üniversite öğrencilerinin en büyük sorunu olan barınma sorunu için 530 öğrenci kapasiteli yurt açtıklarını anlattı. Başkan Soner Çetin, her belediyenin yurt açması durumunda üniversite öğrencilerinin barınma sorununun ortadan kalkacağını söyledi.
Gençlerin öneri ve taleplerini de dinleyen Başkan Soner Çetin, onlardan gelen fotoğraf çekilme isteklerini de kırmadı.