Adanahabermerkezi.com

Ulucami Mahallesinde tescilli tarihi binaların restorasyonu, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi tarafından sürdürülüyor. 

BÜYÜKSAAT VE ÇEVRESİ KÜLTÜR AKSI OLACAK

Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyeleri Büyüksaat ve çevresinin kültür aksı olabilmesi için başlattıkları birbirini tamamlayan çalışmalar gün yüzüne çıkıyor. Bu çerçevede Adana Büyükşehir Belediyesi, Ulucami Mahallesindeki tescilli tarihi binaları restore ediliyor.  "Çarşı Hamamı" ve "Irmak Hamamı" restorasyonları süren binalar olarak göze çarpıyor.

Restorasyon yapılmış alana uygun şekilde ilerliyor

YOLLAR ASLINA UYGUN OLARAK YENİLENİYOR

Yüklenici firma daha önce gerçekleştirilmiş restorasyona uygun ve devam niteliğinde çalışmasını gerçekleştşiriyor.  Bu çerçevede yol da kazınarak tarihi yapısına uygun Arnavut kaldırımı döşenmesi için hazırlanıyor. Çalışmaların sözleşme süresi içinde tamamlanacağı belirtiliyor. 

ESNAF HEYTECANLA BEKLİYOR

Büyüksaat esnafı ise bölgenin turizm için bir kültür aksı olmasını heyecanla bekliyor. Çevredeki tesvilli tarihi bınaların, restore edilmesinin ardından bölgenin turizm çekim merkezi olacağını ifade eden bölge esnafı, pandeminin de sona ermesiyle hem kemndi,lerinin hem de kentin kazançlı çıkacağına inanıyor.