Adana için yapılacak çalışmaların istişaresinin yapıldığı Sivil Toplum Kuruluşlar (STK) Buluşmalarının ilki Adana Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan STK Başkanları Adana’ya yapılacak her güzel çalışmada yer alacaklarını ifade ederek,  şehrimiz için ne gerekiyorsa ortak akılla var gücümüzle çalışmaya hazırız dediler.

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz ve daha yapılacak çok işimiz olduğunun bilincindeyiz açıklamasında bulunan Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, “Çalışmalarımızın niteliği ve niceliği STK’larımızın sunduğu katkı ve destekle daha da yükselecektir” dedi.

Adana'daki STK'lar Adana Ticaret Odasında Buluştu

ATO Başkanı Yücel Bayram yaptığı açıklamanın devamında, “Şehrimiz için yapacak çok işimiz var. Öncelikle bu yapacaklarımızı birlik ve beraberlik içinde yapacağız. Adana olarak en öncelikli işimiz, Adana’nın değerlerinin bir arada olmasını sağlamaktır. Atacağımız adımlar; birliktelikle, güç birliği ile amacına daha hızlı ulaşacaktır. Birlikten doğacak gücün farkındayız. Bu gücümüzü hep birlikte ortaya koyduğumuzda, Adana için ne istersek yapabilecek güce sahip olabiliriz. Birlikten kuvvet doğar düşüncesi ile STK’larımızla ilk buluşmamızı gerçekleştirdik. Bu toplantılarımız genişleyerek devam edecektir. Gerçekleştirimiz toplantıda her STK Başkanımız değerli görüşlerini ortaya koydu ve çok güzel fikirler çıktı. Bu fikirleri olgunlaştırıp hayata geçirmek için adımlarımızı hızla ve birlikte atmaya başlayacağız” dedi.

ATO Başkanı Bayram, “Adana’nın tüm değerlerinin bir araya getireceği sinerji ile Adana için önem arz eden tüm projelerin önce olgunlaşmasını sonrasında da hayata geçmesini sağlayacağız. Adana’nın yarınının, bugününden çok daha güzel olacağına inanıyoruz. Zincirin halkalarını tüm paydaşların gayretleri ile genişleteceğiz. Adana’ya yapılması gerekenler, alması gereken teşvikler, Adana’ya getirebileceğimiz yatırımlar, kısacası Adana’nın menfaatine olabilecek her türlü kazanım bizim önceliğimiz olacaktır. Adana, her alanda öncü şehir olmayı başaracak güçtedir. Yapmamız gereken sadece bu gücümüzü ortaya koymaktır. STK’larımız bunu başaracak iradeye sahipler. Buluşmalarımızın amacı öncelikle fikirlerimizi olgunlaştırmaktır. Adana’nın, Çukurova’nın dünyaya açılan kapısı olduğunu ve bu kapıyı aralamak için gücümüzü ortaya koymanın zamanı gelmiştir. Bir şehrin gelişmesi, o şehrin dinamiklerinin kent için ortaklaşa hareket etmesi ile mümkün. STK’larımızla bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz. STK’larımıza, bu inancımıza ve çabamıza ortak olmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.