Adana Tabip Odası Yönetimi üyelerine yönelik ‘Arkeolojik ve Tarihi Gezi’ düzenleyerek Ceyhan Tatarlı Höyük’ü, Osmaniye Kastabala Antik Kenti’ni ve Karatepe Açık Hava Müzesi’ni gezdiler.

Arkeolojik ve Tarihi Gezi

"PANDEMİNİN STRESİNİ ATIYORUZ"

Düzenledikleri Arkeolojik ve Tarihi Gezi hakkında açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, tüm hekim arkadaşları ile birlikte pandemi döneminde çok yorulduklarını, sosyal etkinliklerden ve birbirlerinden uzaklaştıklarını bu gezilerle bir nebze olsa rahatladıklarını söyledi.

Arkeolojik ve Tarihi Gezi’

"TARİHE IŞIK TUTAN BULUNTULAR HAKKINDA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK"

Hekimlerin mesleklerinin dışında bir çok sanat dalıyla uğraştığını, doğaya, coğrafyaya, tarihe ve arkeolojiye meraklı olduklarını da söyleyen Uzm. Dr. Menteş, “Ceyhan Tatarlı Höyük’ü Arkeolog Doç. Dr. K. Serdar Girginer’in rehberliğinde ve anlatıları ile gezdik. Kazı alanını gezerek bu zor meslek ve tarihe ışık tutan buluntular hakkında çok şey öğrendik. Doyurucu bilgiler aldık. Sonrasında rehberimiz Lütfiye Özer eşliğinde Çukurova’nın Efes’i Kastabala Antik Kenti’ni ve Karatepe Açık Hava Müzesi’ni gezdik. Tüm hekim arkadaşlar ile coğrafyamızı daha iyi tanıyarak zenginliğine ve tarihine bir kez daha hayran olduk. Bilgilerini bizlerle paylaştığı ve tarihe olan yolculuğumuzda rehberlik ettiği için Doç. Dr. K. Serdar Girginer hocamıza, Lütfiye Özer’e ve gezimizde desteklerini bizlerden esirgemeyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Arkeolojik ve Tarihi Gezi’

"BU TÜR GEZİLER RAHATLATIYOR"

Başkan Uzm. Dr. Menteş, üyeleri ile birlikte bulundukları kent ve yakın çevredeki tarihi yerleri gezmeye devam edeceklerini, bu tür gezilerle rahatlayarak da mesleklerini daha dingin bir kafa ile icra edeceklerini sözlerine ekledi.  Arkeolojik ve Tarihi Geziye katılan doktorlar Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş’in nezdinde Adana Tabip Odası Yönetimine teşekkür ettiler.