Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca Adanalı Sanatçı Cahit Seyhan’lı’nın 60. Sanat Yılı anısına, 75. Yıl Sanat Galerisi’nde Vefa Gecesi düzenlendi. Gazelhan Ustası, Altın Plak sahibi, Veremli Kız isimli plağı 1 milyon satan Cahit Seyhanlı için düzenlenen gece, sanatçının hayatının ve başarılarının konu edildiği görüntülü sunumla başladı.

Gecenin sunuculuğunu ve moderatörlüğünü üstlenen Mahmut Tülek, 78 yaşındaki sanatçının, 40 yaşındayken sahneyi bıraktığını belirtti. Tülek, “Sanatçımız Cahit Seyhanlı, son 1 yıla kadar herhangi bir sanatsal faaliyetin içinde yoktu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla 1 yıl önce başlattığımız Çukurova’dan Sesler Projesi’ne kendisini dahil ettik ve Çukurova’ya gönül veren ses sanatçılarının hayatlarını belgeleyen çalışma başlattık. Bu çalışma ben ve Yusuf Delikoca tarafından hayata geçiriliyor. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce Abdurrahman Yağdıran için bir vefa gecesi yaptık. Vefa gecesi çalışmalarımız, bir çok sanatçımızı kapsayarak devam edecek. Diğer büyük ustalar için de geceler düzenleyeceğiz” dedi.


Abdurrahman Yağdıran, Sabit Gürses, Hacı Ahmet Tekbilek ve Burhan Paker gibi sanatçıların da katıldığı gecede, Araştırmacı Yazar Halil Atılgan, Cahit Seyhanlı’nın hayatıyla ilgili bilgi aktardı.


Gecede Cahit Seyhanlı canlı performans sergileyerek Veremli Kız adlı ünlü parçasını ve diğer bazı eserlerini seslendirdi.  Ayrıca sanatçının bazı eserleri eski plak çalınarak dinlendi. Sanatçıyı yalnız bırakmayan ses ustalarının da sahne aldığı gecede Mahmut Tülek “Bu ne sevgi ah” parçasını seslendirdi. Finalde ise hep bir ağızdan “Aman Adanalı” parçası okundu

Gecenin sonunda sanatçıya çiçek ve plaket sunuldu. Geceye MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Büyükşehir bürokratları ve Adanalılar katıldı.