Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Kilit Harekatında bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen EYP’nin infilak etmesi sonucu yaralanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Piyade Komando Binbaşı Mehmet Duman, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Adanalı Şehit Binbaşı Duman Toprağa Verildi

Adana havaalanında Vali Dr. Süleyman Elban ve il protokolü tarafından karşılanarak defnedilmek üzere memleketine götürülen Piyade Komando Binbaşı Mehmet Duman’ın naaşı, Ceyhan’ın Sağkaya Mahallesi’nde bulunan babaevinde helallik alınması ve Sağkaya Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Adanalı Şehit Binbaşı Duman Toprağa Verildi

Vali Dr. Süleyman Elban’ın yanı sıra; Milli Savunma Bakan Yardımcımız Sayın Alpaslan Kavaklıoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, siyasi parti temsilcileri,  şehidin ailesi ve yakınları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlarımızın katıldığı cenaze töreninde dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verilen şehidimizin tabutunun sarıldığı Türk bayrağı, şehidimizin babasına takdim edildi.

Adanalı Şehit Binbaşı Duman Toprağa Verildi

Cenaze töreninden sonra şehidin ailesini ikametlerinde ziyaret ederek acılarına ortak olan Vali Elban, eşsiz fedakârlıklarıyla canlarını feda eden şehitlerimizin asla unutulmayacağını belirtti. Şehidimizin ailesinin derin üzüntüsünü yürekten paylaştığını dile getiren Vali Elban, Şehit Piyade Komando Binbaşı Mehmet Duman’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilediğini sözlerine ekledi.