Adana'da 10 ay önce kurulan ve ağırlıklı olarak yüzme sporunda faaliyet gösteren Seyhan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Kulübü bünyesinde yer alan genç sporcular çok iddialı. Kulüp Başkanı ve Seyhan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Lavkor, alt yapıya büyük önem verdiklerini ve kulüp bünyesindeki sporculardan büyük başarılar beklediklerini söyledi.

yüzme kursu

SPORCULAR ÇOK İSTEKLİ

Kulüpte yüzme dalımda alt yapı ve performans olarak 55 sporcu bulunuyor. Yüzme antrenörleri Yılmaz Sayın, Fatih Esmer ve Bayram Güler gözetiminde çalışmalarını sürdüren genç sporcular göz dolduruyor. Haftanın beş gününde 8 kız, 11 erkek olmak üzere 19 performans yüzme sporcusuyla, haftanın iki gününde ise alt yapıdaki 36 sporcu ile çalıştıklarını söyleyen antrenörler, çalışmalar sırasında sporcuların çok istekli olduklarını ifade ettiler.

VELİLER İLGİ GÖSTERİYOR

Kulüp Başkanı Mustafa Lavkor ise, Atatürk Yüzme Havuzunda devam eden çalışmalara sporcuların velilerinin büyük ilgi gösterdiğini, bununda sevindirici olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi;

‘’Adana’da son yapılan 11-12 yaş UGP vize ve performans tespit müsabakalarında 5’i kız toplam 15 sporcumuz 30 yarışa girdi. Her sporcumuzun bir önceki resmi müsabakalara göre kendilerini 5-10 saniye geliştirdiklerini gördük. Bu çok umut verici bir netice. Yarışmalarda sporcularımızın ailelerinin de katılması bizleri mutlu etmektedir. Kulübümüz Adana’da başta yüzme olmak üzere bir çok branşta alt yapıya önem vererek adını duyuracaktır. Burada önemli olan her türlü spora gönül veren ancak çalışma olanağı bulamayan gençlerimize imkan yaratmaktır’’

yüzmeHER YAŞTA HAREKETLİLİK

Başkan Mustafa Lavkor, gençleri her türlü bağımlılıktan kurtarmak, daha aktif bir halde olmalarını sağlamak için çalışmalarına ara vermediklerini vurgulayarak, ‘’Kentimizde özellikle yüzme sporunda bir duraklama olduğu ortadaydı. Bizde kurum olarak buna dur demek, küçük yaştaki gençlerimizden başlamak üzere her yaş grubundakilere hareketlilik kazandırmak için kulübümüzü kurduk ve çalışmalara başladık. Amacımız Adana’nın sporun her dalında adından söz ettirmesi ve eski başarı dolu parlak günleri yakalaması’’ diye konuştu.