Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Yumurtalık ve Ceyhan ilçelerinin bir başka şehre bağlanamayacağını, buna izin vermeyeceklerini söyledi.

muzeyyen-sevkin-tbmm-kursu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında Osmaniye ilinin Büyükşehir yapılması halinde Adana’dan Yumurtalık ve Ceyhan ilçelerinin koparılıp alınmak istenebileceğine dikkat çektiğini ve Adana’nın ilçelerini korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylediğini hatırlatan CHP’li Dr. Şevkin, “Bu sözlere karşı çıkanlar, farklı bir algı oluşturmaya çalışanlar, Başkanımızı karalamaya çalışanlar bilsin ki; bu sözler boşuna söylenmiş sözler değildir. Adana’yı sevenler, parti ve siyasi farklılık gözetmeden sayın Başkan’ın anlattıklarına kulak vermelidir. Çünkü Osmaniye’nin Büyükşehir olacağını, bu konuda hiç kimsenin endişe etmemesi gerektiğini söyleyen ve konuşması sosyal medyada, bazı haber sitelerinde yayınlanan bizzat Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’dır” şeklinde konuştu.

“DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ”

Osmaniye’nin Büyükşehir olması yönünde alınacak karara karşı olmadıklarını ancak gerek Yumurtalık ve gerekse Ceyhan’dan bir karış alanın dahi Osmaniye sınırlarına dahil edilemeyeceğini ifade eden Dr. Şevkin, “Sayın Başkan Zeydan Karalar, tehlikeyi şimdiden görmüş ve Adana için son derece önem taşıyan, petrokimya tesisleri, liman, tarım, hayvancılık ve turizm alanında kente büyük değer katan iki ilçemizin tamamının ya da herhangi bir bölümünün Osmaniye iline bağlanmasına yönelik endişelerini paylaşmıştır. Sayın Valimiz başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, tüm Adana milletvekilleri aynı endişeyi taşımalıdır. Çünkü Adana’yı sevmek, Adanalılık bilinci ve kente değer katma anlayışı bunu gerektirir” diye konuştu.

“Böyle bir gündem yok” demek yerine Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın açıklamalarının dikkatle takip edilmesinin önemine işaret eden Dr. Şevkin, Türkiye’nin en önemli yatırım bölgelerinden biri haline gelecek olan Yumurtalık ve Ceyhan’ın Adana’dan koparılmasına dair girişimlere izin vermeyeceklerine işaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan da konuyla ilgili açıklama beklediklerini ifade eden CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.