Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, geçmişten günümüze Adana’nın dijital belleğini oluşturup, bu çalışmayı kurumsal bir kimlik altında daha kalıcı hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu bellek için her kesimden destek beklediklerini belirten Sümbül, böylece üniversiteyle halk diyaloğunu daha ileriye taşımayı hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı görevine atanan Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’e ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Adana'nın Dijital Belleği Oluşturulacak

ÇGC Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Prof. Dr. Sümbül, “Çukurova’nın bereketli topraklarında tarımdan tekstile, ticaretten sanayiye ve sanattan kültüre ne kadar zenginlik varsa bunları dijital bir bellekte toplamayı amaçlıyoruz. Bu yönüyle kişi, kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz. Adana kent kimliğinin güçlendirilmesi adına oluşturulacak dijital bellekte sizin de katkınız olsun. Bu anlamda fakültemizin kapısı herkese açık. Özellikle gazetecilik alanında dijital iş birliğine büyük önem veriyoruz. Adana’nın her yönden gelişip kalkınması adına yapılacak her çalışmada iletişim fakültesi olarak desteğe hazırız.” dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de Türkiye'de kamu yararına çalışan 5 büyük basın kuruluşundan biri olan ÇGC’nin, iletişim fakültesinin daha çok güçlendirilmesi ve Adana’nın adını dünyaya duyurması adına yapılacak çalışmalara destek vereceğini dile getirdi. Ziyaret, iletişim fakültesindeki televizyon ve radyo stüdyolarının gezilmesiyle sona erdi.

Adana'nın Dijital Belleği Oluşturulacak

ÇGC Yönetim Kurulu’nun iletişim fakültesi ziyaretine Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Başkan Vekili Mustafa Özke, Başkan Yardımcıları Mehmet Uluğtürkan, Yasemin Atasoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Vahap Ünkat ve Mustafa Akköse de hazır bulundu.