Adana Şehir Hastanesine randevu almak isteyenler ya da randevusuz hasta kabul edilip edilmediğini merak edenler arama motorlarında bu sorulara yanıt arıyor. Biz de vatandaşımıza kolaylık sağlamak amacıyla "Adana Şehir Hastanesine Randevu alma",  "Adana Şehir Hastanesi Devlet Mi Özel Mi?", "Şehir Hastanesi Muayene Ücreti Ne Kadar?" gibi sorulara yanıt aradık. İşte Adana Şehir Hastanesi ile ilgili merak edilen sorulara yanıtlar..

Adana Şehir Hastanesi  Genel Bilgiler

2017’de hizmet vermeye başlayan Adana Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeli ile hayata geçirilmiş, 1.550 yatak kapasitesi ve 550.000 m2 kapalı inşaat alanı ile hizmet vermektedir. Adana Şehir Hastanesi,  ana hastane binasına yerleştirilmiş olan 1.512 sismik izolatörle, hayata geçirildiği 2017’de “Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Hastanesi” unvanına sahip olmuştur.
Adana Şehir Hastanesi Yüreğir İlçesinde toplam 318.500 m2 alan üzerine kurulmuştur. Adana Şehir Hastanesi, 1.300 yatak kapasiteli Ana Hastane, 150 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve 100 yatak kapasiteli Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesinden oluşmaktadır. Ana hastane, ortak bir çekirdek yapı etrafına kurulmuş olan 4 adet bloktan oluşmaktadır.

Adana Şehir Hastanesi kampüsü içinde şu hastaneler yer almaktadır:

  • 184 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesi
  • 187 yatak kapasiteli Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Hastanesi
  • 347 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi
  • 582 yatak kapasiteli Genel Hastane
  • 100 yatak kapasiteli Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi
  • 150 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

En şiddetli depremlerde bile faaliyetine devam edebilecek şekilde inşaa edilmiş Adana Şehir Hastanesi ile Alakalı Vatandaşların Sıkça Sorduğu Sorulara yanıtlar şöyle:

  • Adana Şehir Hastanesi Randevu Nasıl Alınır?

Adana Şehir Hastanesi İçin Randevu almanın 2 yolu var. 

  • Alo182’den Randevu alma

 Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı Merkezi Hekim Randevu Sisteminin (MRHS) Alo182 çağrı merkezi aranır.
Alo182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.
Vatandaş seçimini yaparak randevusunu tamamlar. Hasta aldığı Randevudan 15 Dk önce hasta girişini yaparak tam saatinde çağrılarak tedavisini olur.

(Randevu saatinde 5 DK’lik sarkmalar olabilir.) 

  • Web'den Randevu Alma

Vatandaşlar, Online Randevu Sistemi aracılığıyla da WEB’den randevu alabilmektedir.
Vatandaşlar, randevu almak istedikleri Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki Online Randevu linkine basarak, Vatandaş Giriş ekranından kayıt oluşturup randevu alabilmektedir.
Web’ten Online Randevu Almak Tıklayınız…

  • Randevu Nasıl ve  Ne Zamana kadar İptal Edilebilir.

Alo182 Aranarak İptal
Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı Alo182 çağrı merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından en az 80 dakika önceye kadar yapılmalıdır.
Alo 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

  • Web’ten Online İptal

Hekim Randevu Merkezi Online Randevu ekranına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır.
Randevu Geçmişi kısmına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve Randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır.
Randevu iptali için Randevu iptal kısmına tıklayarak randevu iptal edilir

  • Şehir Hastanesi Muayene Ücreti Ne Kadar?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şehir hastanelerine ilişkin önemli bilgiler verdi. Bakan Koca "Hastanemiz çok lüks olduğu için hastalar önce 'Ayrıca para ödeyecek miyim?' diye endişe ediyor. Rahat olsunlar, herhangi bir ödeme yapmayacaklar” dedi.

  • Adana Şehir Hastanesi Devlet Mi Özel Mi?

Adana Şehir Hastanesi Projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeli ile gerçekleştirilmiş olup Adana ve çevre illere hizmet vermektedir.

  • Adana Şehir Hastanesi Randevusuz Hasta Bakıyor Mu?

Adana Şehir Hastanesi Acil Durumlar dışında Randevusuz Hasta Kabul Etmiyor 

  • Adana Şehir Hastanesi Kimin?

"Bugüne kadar 13 tanesi hizmete giren şehir hastanelerinden Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerinin inşaatını ve ortak olarak işletmesini Rönesans Holding yapmıştır. Holding, bu hastanelerde işletme alanındaki hizmetlerini Danimarkalı ISS firmasına devretmiştir. Sağlık Bakanlığı Adana Şehir Hastanesinde Kiracı Konumundadır

  • Adana Şehir Hastanesi Ulaşım Nasıl

Adana Şehir Hastanesine Çok Sayıda Büyükşehir Belediyesi Otobüsü ile Özel Halk Otobüsü ve Dolmuşlarla ulaşım sağlanmaktadır.

  • Adana Şehir Hastanesi İletişim

0322 455 90 00
Adres    Dr. Mithat Özsan Bulvarı Kışla Mah. 4522 Sok. No: 1 Yüreğir / Adana
E-posta    [email protected]

Adana Şehir Hastanesi Konum için Tıklayınız...