Spor

Adanaspor'da beklenmedik mağlubiyet

Abone Ol



Mücadelenin ilk dakikalarında tecrübeli Adanaspor takımı kalktığı ataklardan sayı ile dönerek ev sahibi takımın istediği oyunu kurmasına engel oldu. Birkaç dakika oyun bu şekilde ilerlerken çabuk toparlanan ev sahibi ekip önce eşitliği sağladı ve sonra öne geçmeyi başardı. Mücadelenin ilk çeyreği 23-21 ev sahibi Selçuklu Belediyespor'un 23-21 üstünlüğü ile sona erdi. Oyuncularının büyük çoğunluğu birinci lig tecrübesine sahip olan Adanaspor karşısında istediği oyunu sahaya yansıtan ve konuk takımın oyun kurmasına engel olan Selçuklu Belediyespor takımı maç boyunca koştu ve mücadele etti. İlk yarıda her iki takım arasındaki sayı farkı fazla açılmadı karşılaşmanın ikinci çeyreği 40-38 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde de aradaki farkı koruyan ev sahibi takım bu bölümü de 61-54 önde noktaladı. Mücadelenin son düdüğü çaldığında skor 78-69 ev sahibi Selçuklu Belediysepor lehineydi.

Adanaspor Kulübü Yönetim Kurulu ve Başkan Tevriz Dura maç sonu şoktaydı. Konu ile görüşlerine başvurduğumuz Dura şu sözlere yer verdi.

ADANASPOR. TÜRKİYE’NİN EN DÜZENLİ MAAŞ ÖDEYEN KULÜBÜ
Ben sporcumun maddi ve manevi her şeyini çözmek ile hükümlüyüm. Şu ana kadar Adanaspor, Türkiye’nin en düzenli maaş ödeyen kulübüdür. Bu da Sayın Başkanımız Şevki Adalı ve Adalı Ailesi sayesindedir. Bizlerde yönetim kurulu olarak bu kulübe yirmi dört saatimizi veriyoruz. Ben daha yeni böbrek ve kalp ameliyatı olmama rağmen tüm günümü bu kulübe harcıyorum. Sporcularda harcamak zorundalar…

BURASI ALİ BABA’NIN ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR
Bir defa herkes şunu kafasına iyice yerleştirmeli! Burası Ali Baba’nın çiftliği değildir. Herkes sorumluluğunu bilecek, bu takımın şampiyon olacağına inanmayan, eline çantasını alıp, evinin yolunu tutar. Bunu söylerken “hadi sen git, başka kulüpte de oyna” demem. Sezon sonuna kadar basketbol oynamayacağı gibi, kulübün haklarını da en iyi şekilde korurum.

ADANASPOR FORMASI BÜYÜKTÜR
Kısacası bu forma büyüktür. Her oyuncu bu formanın büyüklüğünü bilmeli. Efsane Başkanımız Şevki Adalı’ya ve Adalı Ailesi’ne geçen yılki sözümüzü tutamadık. Bu sene mutlaka ve mutlaka tutmalıyız. Bu lig savaş gibidir. Şampiyon olmak istiyorsak, herkesten daha fazla savaşmalıyız, daha çok koşmalıyız, daha çok inanmalıyız. İnanmayanlar hiçbirşey başaramaz.

UMARIM BÜYÜK DERS OLMUŞTUR!
Umarım bizim onda bir bütçemiz ile kurulan Konya takımına yenilmemiz büyük ders olmuştur, ders alınmıştır. EBBL bitene kadar KKTC hariç, onunda bileti önceden kesildiği için, hiçbir deplasmana gitmeme kararı aldım.Saygılarımla.