Adana Divan Oteli’nde gerçekleşen sempozyuma TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kayseri ve Erzurum Baro Başkanları, STK temsilcileri ve avukatlar katıldı.

E- Ticarette ‘Biz De Varız’: Üyelere Verimli Kullanım Semineri Verildi E- Ticarette ‘Biz De Varız’: Üyelere Verimli Kullanım Semineri Verildi

Sempozyumun açılış konuşmalarını TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi yaptı.

TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, konuşmasında, din, dil, ırk, etnik köken, mezhep ayrımı yapılmaksızın her insanın üstüne titrediği en önemli konunun çocuklar olduğunu söyleyerek 6 Şubat depreminden de en çok çocukların etkilendiğini belirtti.

Av. Sağkan, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

"Bu felaketten on binlerce meslektaşımız ve aileleri büyük kayıplara yaşadı. Ama her felakette olduğu gibi yaşanan tüm bu olumsuzluklardan en çok da çocuklarımız etkilendi ve etkilenmeye devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon çocuk ve ailesi depremden kaynaklı olarak maddi ve manevi olarak zarara uğramış durumda. Pek çoğu ailelerini, ebeveynlerini yitirmiş, konteynır kentlerde sağlıksız ve olumsuz koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Bu nedenle, bugün burada bir araya gelmemizi sağlayan ÇABA projesi ve yine deprem bölgesinde yer alan çocuklar ve bakım verenlerine yönelik hukuki yardım ve korumaya ilişkin olarak gerçekleştirilen LEAP Projesi ile daha çok çocuğa ve kırılgan gruba erişebilmeyi hedefliyoruz."

"Afet Dönemlerinde Kırılgan Grupların Adalete Erişimi" Sempozyumu

Türkiye Barolar Birliği ve Unicef işbirliği ile gerçekleştirilen, depremden etkilenen çocukları odağına alan bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Adana Baro Başkanı Av. Gökayaz, "Depremin yaralarını sarmak için tüm imkanlarımızı seferber etmek durumundayız. Anadolu, başı zora giren tüm insanlara sığınma evi olmuş, yarası olanın yaralarını sarmıştır. Şimdi gerek ulusal gerekse uluslararası kaynaklarla deprem bölgesinde yaşayan Anadolu insanının yaralarını sarma zamanıdır." şeklinde konuştu.

Başkan Av. Gökayaz, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Depremden etkilenen insanların hayata yeniden güçlü bir şekilde tutunabilmesi için çaba harcayan ve bu çabanın bir parçası olarak bu sempozyuma destek veren tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi ise, LEAP programının uygulanmasından elde edilen ilk bulguların, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında çocukların ve onlara bakan kişilerin adalete erişim konusunda karşılaştıkları önemli ihtiyaç ve zorlukları bir kez daha doğruladığına değindi. Marchi, bu önemli sempozyumda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

"Afet Dönemlerinde Kırılgan Grupların Adalete Erişimi" Sempozyumu

Açılış konuşmalarının ardından başlayan sempozyumda; Afet Dönemlerinde Adalete Erişim ve Adli Yardımda Alanda Yaşanan Sorunlar - Baroların Deneyimleri, Afet Dönemlerinde Adli Yardım Hizmetleri ve Adalete Erişim Mekanizmalarının Güçlendirilmesi, Afet Dönemlerinde Kırılgan Grupların Psiko-Sosyal Refahı, Afet Dönemlerinde Koruma Mekanizmalarının Güçlendirilmesi, Afet Dönemlerinde Cinsel Sömürü ve İstismardan Korunma, 6 Şubat Depremi Sonrası STK’ların Perspektiflerinden Alan Deneyimleri konularında alanında uzman avukatlar bilgi ve deneyimlerini paylaştı.