Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Sağlık Şube Müdürlüğü’nce, 14-28 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası  dolayısıyla, Adana Diş Hekimleri Odası’yla işbirliği yapılarak, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda interaktif konferans gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu konferansın açılış konuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman, slayt sunumu eşliğinde ağız ve diş sağlığının tanımını yaptı. Toplumda üç kişiden birinin dişlerini fırçalamadığını belirten Dt. Yaman, ağız ve diş sağlığına gereken önemin gösterilmediğini ifade ederek, diş çürümelerine neden olacak gıdalardan bahsetti. Diş çürüklerinin genelde soğuk ya da sıcak besinler alındığında dişlerin sızlamasıyla farkına varıldığını, diş ağrılarının genelde geceleri ortaya çıktığını söyledi. Diş çürümelerini önleme yöntemleriyle ilgili bilgi de veren Dt. Yaman, 6 ayda bir mutlaka diş hekimine gidilmesi gerektiğini iletti.

SAHTE DİŞ HEKİMLERİNE DİKKAT

Dt. Hasan Yaman Adana’da sahte diş hekimleri bulunduğunu hatırlattı ve sayılarının da hemen hemen diş hekimi sayısı kadar olduğunu kaydetti. Sahte diş hekimlerinden ağız ve diş sağlığı hizmeti almaya çalışılmasının bulaşıcı hastalıklarla ilgili önemli tehdit oluşturduğunu vurgulayan Dt. Hasan Yaman, uyarıda bulundu.

Daha sonra söz alan Dt. Serdar Sıralar, diş hekimliği mesleğinin Cumhuriyet öncesi durumunu ve şimdiki konumunu slayt gösterisiyle anlattı. Dt. Sıralar, başından geçen ilginç hatıraları da aktardı ve katılımcıları hem güldürdü hem düşündürdü. Dt. Sıralar, konferansın son bölümünde sahneye davet ettiği çocuklarla minik bir de gösteri yaptı.Program son bulmadan önce , Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı  Dt. Serdar Sıralar’a plaket verdi. Diğer plaketi ise Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman ,Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ziya Polat’a takdim etti.