Ziyarette Kızılay Seyhan Başkanı Reşat Karaca ya AGSYD nin tarihçesini ve faaliyetlerini anlatarak Derneğin kuruluş amacını paylaşan AGSYD Adana Şube Başkanı Mustafa Boz; ülkemizde üst üste yaşanana felaketlerde Kızılay Seyhan Şubenin bölgemizde canla başla çalışmalarına şahit olduklarını dile getirdi.

AGSYD’nden Seyhan Kızılay Şubeye Ziyaret

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Kızılay’ı Seyhan Şube Başkanı Reşat Karaca ise gönüllülük esası ile çalışmaları yürüttüklerini dile getirdi. Başkan Karaca; ‘ Tarih 11 Haziran 1868... Bir grup idealist Osmanlı hekimi bir araya gelerek bir dernek kurar… Önce Hilal-i Ahmer Cemiyeti daha sonra ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle “Kızılay” adını alan ülkemizin bu en köklü sivil toplum kuruluşu, o günden bugüne ülkemizdeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anından şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anından insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesidir.’ dedi.

Başkanı Reşat Karaca ; ‘Türk Kızılay’ın görevi; uluslararası hayır kuruluşu niteliği ile savaşta ve barışta, yararlananlardan hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden, amacına uygun ve gönüllülük anlayışına göre ürettiği hizmetler ve yaptığı faaliyetlerdir. Ülke genelinde bu mantık ve felsefe ile faaliyetlerine devam eden Türk Kızılay’ının Adana’da bir neferi olmaktan onur duyuyoruz ’şeklinde konuştu.

AGSYD’nden Seyhan Kızılay Şubeye Ziyaret

Ziyarette AGSYD  Adana Şube Başkanı Mustafa Boz, Şube Sekreteri Dursun Dağtekin, Başkan Yardımcısı Şeyda Turaçlar, Başkan vekili İsa Ekici ve yönetim kurulu üyeleri Cem Pakoğlu ile Mustafa Can hazır bulundu. Başkan Boz; Seyhan Şube Başkanı Karaca nezdinde mübarek ramazan ayı içerisinde yerel basına verilen desteklerden dolayı da Genel Sekreter Ramazan Saygılı’ya teşekkür etti.