Gazeteci Özge Öztoprak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen yayında, yaklaşan seçimlerine dair umut dolu konuştu.

İşte o programdan satır başları şöyle;

Halkımızın Cumhur İttifakı’na güveniyor

“Seçim çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Cumhur İttifakı’nın tüm paydaşları olarak sahadayız. Partimize bağlı 15 Milletvekilimizle halkımızın her alanda yanında olmaya, dertlerini dinlemeye gayret ediyoruz. Partimize karşı büyük bir teveccüh var. Her yerde bize olan sevgisini, güvenini hissettiren insanlarla karşılaşıyoruz. Bu bizi çok keyiflendiriyor. Halkımız bize, biz de onlara güveniyoruz. Önümüzdeki seçimde ben mutlak başarı bekliyorum.”

Bildiğimiz yoldan emin adımlarla ilerliyoruz

“Ekonomik sıkıntı yok diyemem. Pandemi ve küresel krizin etkileri olarak yorumluyorum. Biz ekonomisi güçlü bir ülkeyiz. Bunu her sektörde, vatandaşlarımıza sağlanan hizmet bazında görmekteyiz. Bu dediğim gibi küresel çapta bir kriz ama etkilerinin düşüş eyleminde olduğunu gözlemliyoruz. Ben bu durumun bu kadar gündemde olmasını da biraz muhalefetin yıpratma çabaları olarak görüyorum. İyi de olsa kötü de olsa biz her türlü eleştireceğiz mantığıyla hareket ediyorlar. Sanayileşiyoruz, teknolojik olarak gelişiyoruz. İthalatımızı azalttık. Kendi kaynaklarını en iyi şekilde kullanan ülkelerden biri olma yolunda ilerliyoruz. Kendi markamız olan TOGG’u kurduk. Ama onlar sırf laf olsun diye konuşmaktan başka bir şey yapamıyorlar.”

Adana kararını vermiş

“Çok coşkulu bir miting oldu. Hiçbir çalışma yapmadan, belediyenin kaynaklarını ve çalışanlarını kullanmadan tamamen Cumhurbaşkanımıza gönülden bağlı 10 binler oradaydı. Kendisi de seçime bu kadar az zaman kala gördüm ki çok rahattı. Adeta seçimi kazandığına emin gibiydi. Adana’da buna daha da emin oldu. Ben görüyorum ki Adanalıların da gönlü Cumhurbaşkanımızdan yana.”

Ülkemiz tam gaz ilerliyor

“Dış siyasetteki onurlu duruşumuzun kazanımları neticesinde Doğu Akdeniz petrol aramaları, terörle olan sorunumuzu çözdükten sonra şu anda Gabar Dağı’nda çıkarılan petrol, Karadeniz’de çoktan hatlara verilmiş olan çıkardığımız doğalgaz, bunların hepsini öngördüğümüzde bizim masraflarımızın ve maliyetlerimizin düşeceği, oluşturulan gelirle beraber refah düzeyimizde artış sağlayacak. Bu bağlamda da kararlı, tüm sorunlarını hem güvenlik hem de onurlu dış güvenlik siyasetiyle, ortaya koyduğu hırsla çözmüş bir ülke olan Türkiye’nin önü açık. Yeter ki birileri önünü kesmeye çalışmasın. Halkımız bunların farkında. Ben onlarla bir araya geldiğimde görüyorum ki bu irade bu tutum vatandaşa da yansımış durumda.”

Asıl beka sorunu Zillet İttifakıdır

“Mülteci sorunu bir beka sorunu şu aşamada değildir. Hatta bu konuyla ilgili konunun uzmanı akademisyenler bir araya gelerek parti olarak çok ciddi bir çalışma grubu oluşturduk. Üzerine aylarca toplantılar yaptığımız bu konuda 2018’de bir kitap yayınladık. Kitabımız yayınlandıktan 3 sene sonra ise tekrar bir araya gelip yeni gelişmeler üzerine tekrar bir başka kitap yayınlayan, bu sorunun çözümü ile ilgili insan haklarına dayalı, evrensel hukuka dayalı bir şekilde çalıştık hazırladık. Bu kadar kapsamlı ve akılcı çalışan tek partidir MHP. Öyle ben iktidara geleceğim, hepsini göndereceğim gibi bir durum söz konusu değildir.”

Dış güçlerinden emir alıyorlar

“Devlet yönetmek ciddiyet ister. 6 tane Cumhurbaşkanı yardımcılığı dağıtmak çok gayriciddidir. 6 farklı ses, düşünce olarak birbirinden farklı insanların olduğu bir masada kriz çıkmayacağına açıkçası ben inanmıyorum. Onların motive olduğu, etrafında birleştikleri tek konu Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır. Onları orada birleştiren güç Cumhurbaşkanımızdan nefret ediyor çünkü. Amerika bunu istiyor. Küresel güç bunu istiyor. Görüyorlar ki Türkiye tam gaz yolunda emin adımlarla ilerliyor, bu hızın kesilmesi lazım diye düşünüyorlar. Türkiye’nin kendi özgür iradesinden uzaklaşması lazım diye düşünüyorlar.”