AKAMDER (Adana Kamu Müteahhitleri) İnşaat Sektörünün sıkıntılarının çözümü için çareler üretmeye devam ediyor.

AKAMDER MESLEK ODALARI İŞ BİRLİĞİ SEKTÖRDE KALİTEYİ ARTTIRACAK

İnşaat Sektörü son dönemlerde yaşadığı ekonomik olumsuzlukların yarattığı sorunlarla birlikte çözüm noktasında Meslek Odaları, STK ‘ların İktidardan alınacak kararların ivedilikle uygulamaya geçirilmesini bekliyor.

SEKTÖRÜN TEMSİLCİLERİNİN İŞ BİRLİĞİ SONUCA GÖTÜRÜR

AKAMDER Başkan Vekili Hüseyin Arslan; “Sorunları sektörün temsilcileriyle birlikte aşabiliriz. Gerek Kamu gerekse Yapı Müteahhitlerin yaptıkları işlerde karşılaştığı sorunlar var. Bu sebeple İktidardan beklentilerimizin ivedilikle ele alınması gerekiyor. Bu konuda AKAMDER olarak kurucusu olduğumuz DAİMFED çatısı altında federasyon nezdinde çalışmalar sürmektedir. Bu hususta AKAMDER ve DAİMFED Genel Başkanımız Mustafa Karslıoğlu’nun siyaset ve bürokrasi çevrelerindeki fedakârca çalışmalarını takdir ediyoruz. Sorunlarımız olsa da çözüm üretmek imkânsız değil” Açıklamasında bulundu.

AKAMDER, İnşaat Sektörünün Sorunlarının Çözümü İçin Sahada

Aralık ayında yapılan 8. Olağan Genel Kurulu ile yeni yönetim kurulunu oluşturan AKAMDER Mimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Orman Mühendisleri odasını ziyaret ederek birlikte yürütülecek faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. 

AKAMDER MESLEK ODALARI İŞ BİRLİĞİ SEKTÖRDE KALİTEYİ ARTTIRACAK

Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren AKAMDER Başkanvekili Hüseyin Arslan; “Zorlu bir yılı geride bıraktık, Cumhuriyetimizin 100. Yılında hedeflerimiz ve umutlarımız yüksek. Sektörün tüm paydaşları olarak sorunlarımızın çözümünde birlikte hareket etmeliyiz. Daha da önemlisi üyelerimizin mesleki farkındalıklarını arttırmak adına seminerler ve çalıştaylar düzenlemeliyiz. Böylelikle sorun çözen değil, sorunları daha oluşmadan engelleyen bir bakış açısını sektörümüzde hâkim kılabiliriz. Bu yüzden meslek odalarımızla iş birliği içerisinde olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Meslek odalarının başkan ve yöneticileri ise sektördeki nitelikli iş gücünün arttırılması ve yürütülecek mesleki eğitim faaliyetleri gibi süreçlere tam destek vereceklerini bildirdiler.