Akdeniz Meyve Sineği ile entegre mücadele kapsamında en son çare olarak kimyasal mücadele uygulanıyor. Uygulanan kimyasal mücadelenin ise mutlaka zehirli yem kısmi dal uygulaması şeklinde yapılması isteniyor. Daha önce zehirli yem kısmi dal ilaçlama uygulamasında kullanılmak üzere zirai ilaç ve fruktoz şurubu dağıtımı yapılan Çukurovalı narenciye üreticilerine bu kez de zehirli yem kısmi dal uygulamasında kullanılmak üzere akülü sırt pompası dağıtımı yapıldı. 

Adana Ekonomisinde Sevindiren Gelişme: Ağustos İhracatı Yüzde 10,8 Arttı Adana Ekonomisinde Sevindiren Gelişme: Ağustos İhracatı Yüzde 10,8 Arttı

İl Tarım Müdürlüğünden Akdeniz Meyve Sineği İle Mücadelede Üreticiye Destek
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen programın açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana denilince  akıllara pamuk ve narenciyenin, narenciye denilince de Akdeniz Meyve Sineği’nin geldiğini ifade etti. Uzun süredir bu zararlı ile mücadele edildiğini ve bunun narenciye üreticisinin gündeminden çıkarılması gerektiğini kaydeden Kökçüoğlu, “Biz Tarım İl Müdürlüğü olarak sektörel paydaşlarımızla işbirliği yaparak, üreticilerimize bu mücadelede yol gösterici olacağız. Her üreticinin bahçesi kendi evladı gibidir. Bahçesine zarar gelsin istemez. Gıda ve tarımsal üretim hem pandemi hem deprem döneminde önem kazandı. Üreticilerimiz vatanını savunan asker gibidir. Üretim yapmazsa toplum gıda bulamazsa vatan savunmasının bir parçası eksik kalır. O sebeple bizler üreten üreticimizin her zaman yanında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bugün dağıtılan akülü sırt pompaları, üretimi ile ülkesini savunan üreticimizin bir nevi topu, tüfeği olacak.” dedi. 

İl Tarım Müdürlüğünden Akdeniz Meyve Sineği İle Mücadelede Üreticiye Destek
Programda daha sonra narenciye üretimi yapılan ilçelerdeki 360 üreticiye akülü sırt pompası dağıtımı İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ve müdür yardımcıları tarafından dağıtıldı. 
Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele kapsamında zararlının populasyonunu zarar oluşturabilecek seviyelerin altında tutmak için hazırlanan proje çerçevesinde  35 bin 200 adet kitle yakalama tuzağı dağıtılmıştı.

Editör: Murat BERHUN