Cumhuriyet Halk Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı, adaylık için yola çıkarken yaptığı ilk açıklamada ifade ettiği “Belediye başkanlığı değil kardeşlik makamına talibim” sözünü tekrar ederek “Yüreğir’i ayağa kaldırmak ve geri kalmışlığa son vermek için başka çaremiz yok. Siyasi ayrımcılık ve siz-biz tartışmaları yaparak,  Yüreğir’in kaderini Yüreğirli olmayanlara bırakarak geldiğimiz nokta ortada… Kardeşçe yaşamın yeniden filizlendiği bir Yüreğir hayalini gerçekleştirmeye kararlıyım” dedi. Demirçalı daha önce açıkladığı sosyal belediyecilik hizmetlerine yeni bir müjde daha ekleyerek, Yüreğirli kadınların mutfak masrafını yarıya düşürecek ‘Yüreğir Halk Market’ projesini duyurdu.

Ali Demirçalı'dan Yüreğirli'ye Flaş "Mutfak Masrafı" Mesajı

Açıklamasında, ülkesini seven her insanın kardeşçe yaşamın inşası için bir tuğla koymak zorunda olduğunu kaydeden Ali Demirçalı, “Adana’nın en çok göç alan ilçesi olan Yüreğir’de sorunların üstesinden gelmek için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Yüreğir Belediye Başkan adaylığı için yola çıkarken söylediğim ‘Başkanlığa değil, kardeşlik makamına talibim’ sözü kılavuzumuz olacak. Yüreğir’in müzminleşmiş sorunlarının çözümü için ilçe halkı olarak tüm ayrımcılıkları bir kenara bırakmak zorundayız. Ben Yüreğirli Ali Demirçalı olarak iş dünyasındaki ve siyasetteki deneyimimle her türlü sorunu çözmeye ve Yüreğir’i hak ettiği noktaya taşımaya kararlıyım” şeklinde konuştu.

“YÜREĞİR’DE MUTFAKLARDAKİ YANGINI SÖNDÜRECEĞİZ”
Yüreğir’i karış karış gezip hemşehrileri ile sohbet ederek öncelikli sorunları tespit ettiklerini de dile getiren Demirçalı, “Maalesef bu çağda Yüreğir halkının en büyük sorunu açlık, yoksulluk, işsizlik ve uyuşturucu belası… Bu öncelikli sorunların çözümü için göreve gelir gelmez ilk yapacağımız şey sosyal belediyecilik hizmetlerini hayata geçirmek olacak. Dar gelirli ailelere yönelik uygulamaya koyacağımız Yüreğir Kart hizmetinin detaylarını geçtiğimiz günlerde paylaşmıştık. Bunun yanı sıra birçok mahallede hizmete sokacağımız aşevleri, Yüreğir’in merkezi noktalarında hizmete açacağımız esnaf lokantaları, evlenecek gençlere yönelik ücretsiz düğün salonu, gelinlik ve damatlık, çok sayıda mahallemizde ücretsiz olarak hizmet vereceğimiz kreşler açacağımızın müjdesini vermiştik. Bu sosyal belediyecilik hizmetlerine ek olarak şimdi yeni bir hizmetimizi daha duyurmak istiyorum. Yüreğir Belediyesi olarak temel gıda maddelerini piyasadaki fiyatlardan yüzde 50 daha ucuza Yüreğirli hemşehrilerimize ulaştıracağız. Yüreğir’in birçok noktasında hizmete açacağımız Yüreğir Halk Marketleri aracılığı ile hemşehrilerimizin mutfak masraflarını yarıya düşüreceğiz” dedi. 

Başkan Kadir Aydar, 23 Nisan'ı Çocuklarla Beraber Geçirdi Başkan Kadir Aydar, 23 Nisan'ı Çocuklarla Beraber Geçirdi

Ali Demirçalı'dan Yüreğirli'ye Flaş "Mutfak Masrafı" Mesajı

Demirçalı, tüm bu sosyal belediyecilik projelerinin kaynağını nereden bulacakları yönündeki sorulara da “İşte bu noktada iş dünyasındaki deneyim ve becerimizi kullanacağız. Mazotun litre fiyatının 50 liraya dayandığı ülkemizde ürün maliyetlerinin büyük bölümünü nakliye gideri oluşturuyor. Biz halkımıza sunacağımız sosyal belediyecilik hizmetlerinde malları üreticiden alıp maliyet fiyatına direkt hemşehrilerimize ulaştıracağız. Burada Yüreğir Belediyesi zarar etse de bunun hiçbir önemi yok. Çocuğu yatağa aç giren çaresiz bir annenin gözyaşını dindirmenin değerini para ile ölçemezsiniz” diye konuştu.