30. Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali, yaygın, yerel medya ile ana caddelerde tanıtımının yetersiz olması nedeniyle ilgiden uzak sessiz sedasız geçiyor. 

Daha önce caddelerin rengarenk olduğu, film ve filmlerin gösterileceği sinemaların her alanda tanıtıldığı altın koza film festivali, yerini; "sessiz film" gibi sessizliğe bırakmış. 

Adana Büyükşehir Belediyesi ise bir dönemin en çok ses getiren festivalini, tanıtmaktan- görünür hale getirmekten uzak durumda. Önceki festivallerde Büyükşehir Belediye binası rengarenk süslenir, sokak ve caddeler altın koza bayrak ve tanıtımlarıyla donatılırdı. Ancak bu sene o kadar festivalin ruhundan uzaklaşılmış ki, film gösterimleri için sinema var mı, hangi film nerede gösterimde bilinmiyor. Sokaklarda süsleme, tanıtım ve duyurular hemen hemen yok.

Adana Büyükşehir Belediyesi,  Adana Uluslararası Altın Koza film festivali için yerel ve yaygın medyayı kullanıp tanıtım yapma konusunda da çok ama çok dar çerçevede kaldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi çok değil kısa süre önce; Fox, Halk TV gibi kanalllara para aktardığı ortaya çıkmıştı. Belediye yetkililerinin asıl şimdi,  para aktardığı tvlerde festivalin  tanıtımını yapmak için para harcaması gerekirken bu konuda  yetersiz kaldı. 

Ayrıca Ak Parti merkezi hükümetin yaptığı gibi, kendileri de Yerel basına akreditasyon uygulayarak, "bana yakın- bana uzak gazeteciler" standardını kendine göre ayarlayarak böldü- ayrıştırdı. Öyle ki Altın Koza Film Festivalinin tanıtım toplantısı başta olmak üzere etkinliklere hiç bir bilimsel ve bilgisel kriter koymadıkları kendilerine yakın gazetecilerden başka kimseyi davet dahi etmediler.

İlanları zaten kendi yandaşlarına veren Adana Büyükşehir Belediyesi, kendine yakın olmayan ve istedikleri manşetleri atmadıklarını savundukları basını dışladılar!

Ancak Altın Koza Film Festivalinde liyakat sahibi kişilerin organizasyonu yapmamasından dolayı yaşanan fiyaskosunun ardından, basının eleştirilerini azaltmak için Altın Koza Film Festivali Basın Özendirme Yarışması düzenliyorlar.

Liyakatsız ve bilgi eksikliği olan kişilerin etkili olduğu festivalde, basın özendirme yarışmasına, Festivalin hiç bir etkinliğine ve toplantısına çağrılmayan gazetecilerin katılımı için çağrıda bulunuyorlar. 

Sonuç Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivalinin "Ben Bilirim"cilerin ellerinde fiyaskoya dönüştüğüdür.

Basını ayrıştırmak, bölmek ve dışlamak da Festivalin yıldızı olmuştur. 

adanahabermerkezi.com olarak 15 yıldır söz verdiğimiz gibi doğru haber, güçlü yorumla sizlerle olmaya devam edeceğiz.

Ve Film Festivalinin başarısızlığının sorumlusunun bulunup cezalandırılmasını değil, film festivalinin başarılı olabilmesi için el ele verilmesi ve "Akıl Teri" dökülmesini destekleyeceğimizi duyuruyoruz.

Çağrımız, Basına akreditasyon yapıp, ardından "sus payı" verir gibi onlar için yarışma düzenlemek yerine okura ulaşan, tiraj veya hit ile yetkinliğini ispatlayan medya mecralarına akreditasyon uygulanmasına son verilmesidir!

Köy Enstitülerinin Günümüzdeki Anlamı Köy Enstitülerinin Günümüzdeki Anlamı

İlanları (Hak eden - etmeyen) dilediğinize peşkeş çekebilirsiniz! Adanalının haber alma hakkını engellemek, basını bölmek, ayrıştırmak ve dışlamak kimsenin yapabileceği bir davranış değildir. 

İlanların bütçesi sizin,  Adana hepimizindir!