Seyhan Belediyesi, Yaşar Kemal Kemal Kültür Merkezi’nde Aralık 2023'te düzenlenen törende ayni ve nakdi yardımları kulüplere verdi.

Seyhan Belediyesi ilçede faaliyetlerini sürdüren 202 amatör spor Kulübü’ne (Futbol-Salon)  2 Milyon TL nakdi yardım desteğinde bulundu. Şova dönüştürülen törende 202 kulübe verilen ayni ve nakdi destek, üzerinde 2.000.000 rakamının yer aldığı çek ile ifade edildi.

Amatöre Destek Tamam da Kendi Profesyonel Takımlarına Ne Harcadılar?

ORTALAMA 9 BİN 900’ER LİRA DAĞITILMIŞ

Ancak her zaman olduğu gibi Seyhan Belediyesi işi şova dökmüştü. Aslına bakarsanız spor malzemeleri ve ayni yardımla birlikte kulüplere sağlanan ortalama toplam maddi destek 9 bin 900 Liraydı. Yani tüm şovun karşılığı kulüp başına ortalama 10 bin lira bile değildi.

ÇUKUROVA BELEDİYESİNDE DE BENZER ŞOV FAALİYETLERİ!

Çukurova Belediyesi de aynı tarihlerde amatör spor kulüplerine malzeme ve para yardımında bulundu. Çeşitli branşlarda faaliyet gösteren 77 amatör spor kulübüne toplamda (Ayni ve Nakdi) 1 milyon 84 bin lira yardım yapılması dolayısıyla Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Yine Seyhan Belediyesi gibi şova yönelik büyük bir çek üzerine 1.084 Bin TL yazılı afiş yapılmıştı.

Amatöre Destek Tamam da Kendi Profesyonel Takımlarına Ne Harcadılar?

KULÜP BAŞINA ORTALAMA 13’ER BİN LİRA DAĞITILMIŞ

Yapılan şovda dağıtılan spor malzemeleri ile birlikte nakdi olarak 77 Amatör kulübe ortalama 13’er bin lira dağıtılmış. Verilen pozlar, toplanan amatör sporcuların varlığının toplamı kulüp başına 13’er bin lira dağıtımı içindi. Her destek önemli. Ama spor malzemelerinin yanında küçük nakdi destekle ortaya konan toplam 13 Bin liralık ayni ve nakdi destek için yapılan şov bayağı dikkat çekiciydi.

AMATÖR KULÜPLERE KAŞIK İLE VERİRKEN, KENDİNİZE KEPÇEYLE Mİ ALIYOR MUSUNUZ?

Ortaya çıkan durum başka bir soruyu gündeme getiriyor. Seyhan Belediyesi ile Çukurova Belediyeleri kendi ilçelerinde faaliyet gösteren Amatör Spor kulüplerine 10-13 biner lira ayni veya nakdi destek sağlarken, kendi bünyelerinde bulunan ya da kendi kontrolü altında faaliyet gösteren Profesyonel branşlara ne kadar harcıyor?

Daha açık ifadeyle Seyhan Belediyesi bünyesinde profesyonel olarak faaliyet gösteren Hentbol gibi branşlarındaki takımlara ve Çukurova Belediyesi kontrolündeki Profesyonel faaliyet gösteren (Kadın Voleybol Takımı) branşlara ne kadar para harcıyor?

PARALAR BELEDİYELERDEN Mİ, SPONSORLARDAN MI?

Akıllara takılan sorular ise şöyle;

Çukurova Belediyesi Kadın Voleybol takımına harcanan paralar Belediyeden mi gidiyor, Sponsorlardan mı sağlanıyor?

Şayet Sponsor var ise neden Sultanlar Liginde oynayan Kadın Voleybol takımının formasında sponsorların isimleri yok?

Seyhan Belediyespor, transfer de yaptıkları profesyonel branşlardaki takımlarına ne kadar harcıyor?

Hemen “Belediyelerin Spor kulüpleri dernektir. Dernekler masası denetliyor” demeyin!

Şeffaf belediyecilik yapıyorsanız, tane tane hesap vermelisiniz!

İlçenizin Amatör kulüplerine spor malzemelerinin fiyatını da ekleyerek toplam 10-13 Bin TL “nakdi yardım yaptık” derken, kendi spor branşlarınıza  “kaç yüz tane 10-13 bin lira” kaynak ayırıyorsunuz  ya da bütçe ayırıyor musunuz?

Merak ediyor ve samimiyetinizi sorguluyoruz.

Sahi; amatöre kaşıkla verip, kepçeyle mi alıyorsunuz?

Murat Berhun