Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun (GİFED) gerçekleştirdiği “Anadolu Kadınları Haklarını Konuşuyor” Projesi’nin Adana’daki eğitimleri Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) organizasyonu ile tamamlandı. Adana Kız Lisesi’nde gerçekleşen eğitimler, GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ve İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı’nın yanı sıra eğitmenler ve İŞKAD Yönetim Kurulu Üyeleri Belkıs Yakıcı ile Sakine Gökdoğan tarafından verildi. Programda Adana Kız Lisesi Müdürü Fatma Yılmaz, öğretmenler, Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği üyeleri, genç katılımcılar yer alırken İŞKAD Üyesi Kamuran Temel de yer aldı.

“KADINLAR HAKLARINI SAVUNABİLECEK”

"Anadolu kadınları hakların konuşuyor" projesinin, temel haklar ve adalete erişim, kadın-erkek eşitliği ve temel kavramlar, kadın-erkek ayrımcılığı ve kurumsal mücadele ve politikalar gibi konularda eğitim verilmesi amacını taşıdığını kaydeden GİFED Başkanı Huriye Serter, eğitimler sonucunda kadınların haklarını konuşabilecek ve savunabilecek konuma gelmelerini sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Serter, kadınları eşit yurttaşlar olarak haklarını bilmeleri konusunda farkındalıklarını ve bilgilerini arttırmak için yola çıktıklarını kaydetti.

Anadolu Kadınları Haklarını ve Geleceğini Konuşuyor

İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı ise, “Proje, kadınları, geleneklerle çerçevelenmiş “yazılmamış/sözlü yasalar” da dahil, ulusal ve uluslararası yazılı yasal haklarının uygulanması ve hak bilincinin günlük hayata geçirilmesini sağlayacak stratejiler geliştirme konusunda desteklemek, kadınların toplumsal anlamda rol ve statüsü olarak doğru yerde olmasını desteklemek, kadınların girişimcilik cesaretini artırmak ve projelerini, istihdam potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürmelerini desteklemeyi, kadınların yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde örgütlenme çabalarında katalizör işlevi görmeyi amaçlıyor” diye konuştu. Berman Mantı, Türkiye’de kadınların her alanda var olma mücadelesini sonuna kadar destekleyeceklerini ve girişimci kadın sayısının artması için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini vurguladı.

HEDEF KİTLE; 18-30 YAŞ ARASI GENÇLER

Projenin hedef kitlesini ise GİFED bünyesinde bulunan 8 kadın derneğinin üyeleri ve bu 8 ilde yaşayan 18-30 yaş arası ne eğitimde ne istihdamda olan kadınlar oluşturuyor. GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter’in de katıldığı, 18-30 yaş arası, “Ne Eğitimde Ne İstihdamda” (NEET) olan gençlere yönelik gerçekleştirilen proje, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından fonlanıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Konak Belediyesi paydaşlığında ve İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iştirakiyle GİFED olarak yürütülen proje kapsamında verilen hak temelli bu eğitimler, daha güçlü bir gençlik ve daha güçlü bir Türkiye hedefiyle 8 pilot şehirde gerçekleştirmeye devam edilecek.