Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın göreve seçilmesinin ardından şehir genelindeki altyapı yatırımlarını hızlandıran ve ihtiyaç duyulan noktalarda önemli projeleri hayata geçiren Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), son 3 yıl içerisinde yatırım miktarını büyük oranda artırdı.

Aski Altyapı

"VATANDAŞLARA SAĞLIKLI VE KESİNTİSİZ İÇME SUYU ULAŞTIRILDI"

İçme suyu projeleri dahilinde 360 milyon TL yatırımla toplam 1730 kilometre içme suyu hattı döşenerek vatandaşların sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz suya kavuşması sağlandı. Aynı zamanda kayıp kaçağa yol açan ve insan sağlığına zararlı asbestli borular değiştirilerek, daha dayanıklı yeni nesil borular kullanıldı ve fiziki kayıpların önüne geçildi. İçme suyu çalışmaları kapsamında, 21. Yüzyılda su sorunu yaşayan mahalleler bulunmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bu konudaki talimatları doğrultusunda, Adana genelinde daha önce hiç suyu olmayan 11 mahalleye ilk defa içme suyu ulaştırıldı. 

Aski Altyapı

"KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU HATLARI"

Güçlü bir altyapı oluşturmak amacıyla farklı noktalarda birçok çalışma yürüten ASKİ ekipleri, 306 milyon TL’lik yatırımla 1730 kilometre uzunluğunda kanalizasyon ve yağmur suyu hattı inşa etti. Adana’nın kronikleşen sorunu olan su baskınlarını ortadan kaldırmaya yönelik; bir yandan hiç hat bulunmayan bölgelere yeni yağmur suyu hatları döşenirken diğer yandan da birleşik sistem çalışan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının ayrıştırılması sağlandı. 

"DAHA SAĞLIKLI BİR ÇEVRE İÇİN YENİ ATIK SU ARITMA TESİSLERİ" 

Sunduğu hizmetlerde halk sağlığını, çevreyi ve su kaynaklarını korumayı esas alan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, daha sağlıklı bir çevre için çeşitli ilçelerde atık su arıtma tesisleri inşa ediyor. 75 milyon TL yatırımla Saimbeyli ve Karataş ilçelerinde atık su arıtma tesislerinin yapımı tamamlandı. İmamoğlu Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımını ise hızla sürdüren ASKİ bir yandan da Aladağ Arıtma Tesisi’nin inşaatına başladı. 

Aski Altyapı

Vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik hayata geçirdiği tüm projelerde artan nüfusu ve yapılaşma yoğunluğunu da dikkate alan ASKİ Genel Müdürlüğü, uzak yakın demeden gerçekleştirdiği çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.