Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşlerinden Toplulaştırma Çalışması Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşlerinden Toplulaştırma Çalışması

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, aralarında Adana’nın da olduğu 11 ili etkileyen, binlerce insanımızın yaşamını kaybettiği depremin yıldönümünde depremin siyaset üstü bir konu olduğunu, Türkiye'nin depreme dayanıklı kentlerle baştan aşağı donatılması gerektiğini söyledi.

BİLGİÇ, “ÖNCELİKLİ HEDEF; DAYANIKLI KENTLER OLUŞMASI OLMALIDIR”

31 Mart’ta yerel seçimlere gidileceğini hatırlatan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Hangi belediyenin hangi partiden olması önemli değil. Ama seçilmiş, seçilecek başkanların öncelikli anlayışı, öncelikli hedefi; yaşanan depremlerden ders çıkarıp, dayanıklı kentler oluşturmaları lazımdır. Hatta bu konuyu gündemlerinden asla çıkarmamalıdırlar. Bu da ancak birlik beraberlik içerisinde siyaset üstü anlayışlarla olur. Ülkenin buna ihtiyacı vardır. Allah böyle afetleri sadece ülkemizde değil, hiçbir yere göstermesin. Büyük geçmiş olsun. Aramızdan ayrılan canlarımızın mekânları cennet olsun. Geride kalanlara hayatlarına devam edecek gücü, kuvveti Allah versin. Depremler doğal afetlerdir ama depremin en çok yaşandığı ülke Japonya diyoruz. Aynı şiddette veya daha büyük depremler oluyor. 50-60 kayıp veriyorlar. Temennimiz hiç kimse ölmesin ama dayanıklı kentler oluşturduğumuz zaman en azından kayıplarımızın daha az olacağı aşikârdır.” dedi.

ATB Başkanı Bilgiç'ten "Depreme Dayanıklı Kentler" Vurgusu

YK ÜYEMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Mübarek Kandillerin yüzü suyu hürmetine Türkiye’ye ve bütün dünyaya barış, kardeşlik, esenlik dileyen Başkan Bilgiç, “Kandil’lerin Türk İslam dünyasının faydalanabilecek şekilde dualarımızla yaşanması arzusuyla kötü günleri ve bütün sıkıntıları da geride bırakırız. Adana Ticaret Borsamızı da ilgilendiren güzel bir konudan da bahsetmek istiyorum. TOBB'un ‘En Hızlı Büyüyen İlk Yüz Şirket Sıralaması’nda Adana'mızdan dokuz firma yer bulmuştur. Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyemiz Hamit Tezcan Beylerin AFM Gıda Kimya firması birinci olmuştur. Tezkim Tarımsal Sanayi Ticaret A.Ş. Firması ile de 35’nci sıraya yerleşerek Adana'mızın gururu olmuştur. Bununla birlikte ilk yüze giren diğer yedi firmamızı da tebrik ediyorum. Bu yükseliş zincirleme reaksiyon göstererek Adana ekonomisine ve ihracatına ciddi katkı sağlayacağı gibi istihdamıda arttıracak, turizmin gelişmesini de katkı sağlayacaktır. Adana’nın uyuyan bir dev olduğunu her zaman ifade etmişimdir. Artık sıçrama yaparak Adana’nın her yönüyle ayağa kalkması lazımdır. Bu moral ve motivasyon Adana'yı eski günlerinden daha iyi günlere taşıyacaktır. Bu yükseliş Adana’mızın geleceğine yön verecektir. İlk yüze giren dokuz Adana firmamızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

TEZCAN, “FAYDA SAĞLAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

‘En Hızlı Büyüyen İlk Yüz Şirket’ Sıralaması’nda birinciliğe yükselen ATB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Tezcan, çalışmalarına hız kesmeden Adana ve Ülke ekonomisine katma değer yaratarak fayda sağlamayı sürdüreceklerini söyledi.

ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Meclis Başkanı Osman Bağış, YK Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak ve YK Üyeleri Yasin Milli, Şahin Güneşer ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk, ‘En Hızlı Büyüyen İlk Yüz Şirket’ Sıralaması’nda birinciliğe yükselen ATB YK Üyesi Hamit Tezcan’ı tebrik ederek günün anısına tablo takdim ettiler.

İLK YÜZ’DE YER ALAN ADANA FİRMALARI

‘Hızlı Büyüyen İlk Yüz Şirket’ Sıralaması’nda listede yer alan Adana Firmaları;

AFM Gıda Kimya İthalat İhracat Ticaret Ltd. Şti., Çatalbaş Elektrik Enerji Makina Mühendislik İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti., IDS Enerji Mühendislik Danışmanlık Proje Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti., Göktekin Enerji A.Ş.,TEZKİM Tarımsal Kimya Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Taren Mühendislik Makine Elektrik Otomasyon Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti., Elitaş Grup Plastik Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Besen Plastik Ve Ambalaj Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Kaykaç Makina Kimya İnşaat Tarımsal Sulama Sistemleri Ambalaj Malzemeleri Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti.