ÇÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan ve Okul Müdürleri ile öğrencilerin katıldığı söyleşide 45 yıl önce Çukurova Üniversitesi’nden mezun olduğunu söyleyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “İş hayatında da sivil toplum örgütlerinin başında olan bir insan olarak da karşınızda olmak beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Aranızda TOBB olarak yaptırdığımız Tarım Meslek Lisesi öğrencileri de var. Tarımın en önemli merkezi olan Adana’da bu okul örnek olarak yapıldı. Çünkü sadece ülkemizde değil tüm dünya’da tarım, gıda, beslenme artık stratejik öneme sahip olmaya başladı.

ATB Başkanı Şahin Bilgiç’ten Öğrencilere Hayat Dersi!

Pandemi ve doğal afet sürecinde bunu gördük. Bu nedenle ben burada bulunan tüm öğrencilerimize kendilerini şunu sormalarını istiyorum “Biz bugün neler yaşıyoruz? Yarın hangi sıkıntılarla karşılaşacağız? Biz iş insanları da bu sıralardan geçerek bu günlere geldik. Sizlere en önemli tavsiyem kendinizi tanımanızdır. Seveceğiniz, ilgi duyacağınız alanları belirleyin. Mutlu olacağınız işi yapın. Ve o alana odaklanın. Ülkemizin kendi alanında iyi yetişmiş, donanımlı insanlara ihtiyacı var. Yeteneklerinizi öne çıkarın ve sürekli güncelleyin. Müzik, spor, kulüp faaliyetleri gibi sizleri sosyalleştirecek alanlar üzerine yoğunlaşın. İyi arkadaşlar edinin. Sizi bulunduğunuz konumdan aşağıya çekecek kişilerden uzak durun. Planlı, programlı bir yaşamınız olursa gelecekteki hayatınızda bunun faydasını fazlasıyla görürsünüz. Günümüzün en değerli unsuru bana göre zaman’dır. Zamanı boşa geçirmeyin. Mutlaka iyi kullanın.” dedi.

ATB Başkanı Şahin Bilgiç’ten Öğrencilere Hayat Dersi!

YAPAY ZEKAYI KULLANIN

Adana, Türkiye'nin "En Ballı" 2. Kenti Oldu Adana, Türkiye'nin "En Ballı" 2. Kenti Oldu

Çağ’ın bilgi ve iletişim çağı olduğununda altını çizen Başkan Bilgiç, “Günümüzde bilgili ve donanımlı olan insanlar her şeyin önüne geçiyor. Başarıyı ve ekonomik kolaylığı yakalıyor. Soru sormak önemli, ancak doğru soru sormayı öğrenin. Ve soru sormaktan çekinmeyin. Günümüz de bir çok insanın kullandığı ‘Yapay Zeka’yı kullanın. Doğru soru sorulduğunda faydalı bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. İş dünyası sizlerin kendinize güvenmenizi, problem çözme becerilerinizi, iletişim yeteneğinizi, takım çalışması becerilerinizi, adaptasyon kabiliyetinizi, öğrenmeye açık olup, olmamanızı, teknik bilgi ve becerilerinizi, girişimcilik ve liderlik ruhunuzu görmek istiyor.

Mutlaka Finansal Okur Yazarlığınızı önceleyin. İlk seçtiğiniz iş belki idealinizle örtüşmeyebilir. Esnek olun. Fırsatları değerlendirin. Sabırlı ve azimli olun. Çünkü her türlü zorluk, aşılmak içindir. Mücadeleden asla yılmayın. Hayatı okuma sadece okullarda değil, her alanda devam ediyor. Ben Adana Ticaret Borsası Başkanı oldum ama bu iş kolay olmuyor. Hayatın her alanındaki zorluklarla mücadele ede ede bugünlere geldik. Geleceğin Türkiye’sinde siz gençlerden umut varım. Çünkü bu ülke bizim. Hem kendiniz hemde ülkemize fayda sağlayacak yapı da olun. Hayatınız ve bahtınız yüzleriniz gibi güzel olsun. Hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

ATB Başkanı Şahin Bilgiç’ten Öğrencilere Hayat Dersi!

Merak edilen soruların yanıt bulduğu söyleşide Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, ATB Başkanı Şahin Bilgiç’e teşekkür ederek belgesini verdi. Başkan Bilgiç, söyleşi sonunda üniversitenin tanıtım standları gezdi. Bilgi aldı.