Adana Ticaret Odası, 2022 yılının son Meclis Toplantısı’nı, Meclis Başkanı İsmail Acı başkanlığında gerçekleştirdi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, 2022’nin genel değerlendirmesi ve 2023 yılında planlanan çalışmaların özetlendiği toplantıda, oda üyelerine esnafa verilen kredinin benzerinin oda üyelerine de verilmesi ile ilgili girişimlerde bulunduklarını bildirdi.

ATO Meclis Başkanı İsmail Acı’nın, 2023 yılını ve bu yıl 101. yılı kutlanacak 5 Ocak Adana’nın Kurtuluş yıldönümünü tebrik etmesinin ardından bir konuşma yapan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, tüm dünyada etkili olan, can kayıplarının yanı sıra ekonomik hasar bırakan pandemi sonrasında toparlanma sürecinin devam ettiğini bu süreçte oda üyelerine nasıl katkı sunulabileceği konusunun öncelikli gündemleri arasında yer aldığını bildirdi.

ATO Başkanı Bayram'dan, Oda Üyeleri İçin de Kredi Çalışması

“Esnafa verilen kredinin bir benzerinin oda üyelerimize de verilmesi ile ilgili girişimlerde bulunduk” diyen Başkan Yücel Bayram, geçtiğimiz günlerde ATO'yu ziyaret eden Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a da üyelerin krediye erişim sıkıntısına ilişkin sorunlarını aktardığı ifade etti. Bunun dışında kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesi ya da koşulsuz tasfiye hakkı sağlanması, işadamlarımız için sıkıntı yaratan Adana-Ankara uçak seferlerinin saatlerinin yeniden düzenlenmesi, ilimizden Irak’a yapılan ihracatı daha da artırabilmek için Irak’a direkt uçak seferi konulması gibi konularda Bakan Beyin desteğini istediğini belirtti.

Bakan Muş’un da kendisine iletilen sorunların takipçisi olacağını bildirdiğini ifade eden Başkan Yücel Bayram, her platformda üyelerinin sorunlarına çözüm aramaya devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, gündem maddesi gereği Odanın 2023 yılı bütçesinin müzakeresine geçildi. 2022’nin genel değerlendirmesi ve 2023 yılında planlanan çalışmaların ve beklentilerin Meclis Üyeleri ile birlikte değerlendirildiği toplantıda, görüşmeleri müteakip oylamaya sunulan 2023 yılı ATO bütçesi oybirliğiyle kabul edildi. Bütçenin kabul edilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yapan Bayram, “Önceki yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da Üyelerimizin ve Adana’nın menfaatine olacak her konuda Adana Ticaret Odası’nın imzasını göreceğinize şüpheniz olmasın” diye konuştu.

Meclis Toplantısı’nın ardından ATOSEV’in Mali Genel Kurul Toplantısına geçildi. ATOSEV’in 2023 yılı bütçesinin de onaylanması ile yılın son Meclis toplantısı sona erdi.