Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) söz alan Ayhan Barut, "Ülke tarımı ve çiftçisi AKP eliyle yok edilmeye çalışılıyor. Desteksiz bırakılan, borç batağına saplanan çiftçimiz ürettiğinden kazanamıyor. Ekonomik krizle parası hiç edilen, maaşı ve geliri eriyen yurttaşlarımız ise gıda ürünlerini pahalılıktan alamıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımda sorunları çözecekleri yerde algı peşinde koşuyor. 'Destekleme ödemelerini yaptık' diye övünen Bakan Yumaklı, gerçeği açıklasın, Adana'da ve ülkemizin çoğu yerinde ödeme bekleyen çiftçilere cevap versin" diye konuştu.

Anıl Tanburoğlu “Geçmişimizin Mirasıyla 2. Yüzyıla Hazırlanıyoruz” Anıl Tanburoğlu “Geçmişimizin Mirasıyla 2. Yüzyıla Hazırlanıyoruz”

"DESTEKLEME PARASI ÖDENSİN"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, 'Hububat-Baklagil ve Dane Mısır Desteği için 3 milyar 393 milyon liralık destekleme ödemeleri yapıldı' açıklamasına tepki gösteren Ayhan Barut, "Destekleme ödemeleri için güya kimlik numaralarına göre bir hafta içinde ödemeler tamamlanacaktı. Oysa durum hiç öyle değil. Adana'da ve bir çok ilimizde çiftçinin destekleme ödemesi hala yapılmadı. 'Öncelik sıralaması' diye resmi olmayan bir gerekçe sunuyorlar. Çiftçinin belini büküp hakkı olan destekleme alacağını bile kafalarına göre ayarlamaya çalışıyorlar. Çiftçimizle oynamayın, destek verin, ödemeleri yapın!" şeklinde konuştu.