Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nın hakkını ve hukukunu sonuna dek koruyup savunacaklarını, Yumurtalık ve Ceyhan'ın kentten koparılmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Osmaniye'nin büyükşehir statüsüne geçmesi için 750 binlik nüfus şartının yasal düzenlemeyle 500 bine düşürelebileceğini aktaran Barut, "İtirazımız Osmaniye'nin büyükşehir olmasına değil, Adana'ya darbe vurulmasınadır" dedi.

"ADANA'YI CEZALANDIRMAK İSTİYORLAR"

AK Parti iktidarının Adana ile ilgili bir sorun yaşadığını söyleyen Ayhan Barut, "AKP'nin Adana ile ilgili yaşadığı bir sorunu, bir sıkıntısı olduğu aşikar. Kentimize üvey evlat muamelesi yapanların, aslında karın ağrısının ne olduğunu gayet iyi biliyoruz.
2002 yılından bu yana memleketi tek başına yöneten AKP iktidarı, Adana'da işler istediği gibi gitmediği için kentimizi ve hemşehrilerimizi adeta cezalandırmak istiyor. En son olarak Havaalanımızı kapatmak istiyorlardı. Buna asla geçit vermeyeceğimizi dile getirdik. Şimdi bir de Ceyhan ve Yumurtalık'ın Osmaniye'ye bağlanacağı iddiaları ortaya çıktı" diye konuştu.

MANİDAR AÇIKLAMALARA DİKKAT ÇEKTİ

Geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yaptığı açıklamayı hatırlatan Ayhan Barut, şöyle devam etti:

"Başkanımız Zeydan Karalar, iktidarın kentimizle ilgili kabul edilemez planını deşifre etti. Osmaniye’nin Büyükşehir yapılmak istendiğini, Adana’nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinin bizden koparılmak istenebileceğini söyleyen Başkanımızı yalanlayıp haksızca saldıranlar, algı operasyonu çekenler oldu. Oysa Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 'İnşallah Allah’ın izni ve inayeti ile Osmaniye Büyükşehir olacak. Bu konuda hiç kimsenin kaygısı olmasın. Bunu açık ve net olarak söylüyorum. Ben boşuna konuşmam, öyle kendi kafamdan da konuşmam, duymadığımı söylemem' diye açıklama yaptı. Üstüne AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Osmaniye'ye büyükşehir statüsü kazandırılmasıyla ilgili, 'Büyükşehir olmak, daha büyümek, denizlere inmek istiyor. Bu çok kıymetli bir şey' açıklamasında bulundu. Bu sözler bile Ceyhan ve Yumurtalık ile ilgili kaygılarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor."

"SÖZ VERİN, AÇIKLAMA YAPIN"

Osmaniye’nin büyükşehir olması ile ilgili en ufak bir sıkıntılarının olmadığına işaret eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Osmaniye büyükşehir olsun, büyüsün, gelişsin, kalkınsın. Bundan mutluluk duyarız. Bir kentin büyükşehir statüsü kazanması için nüfusunun 750 bin olması gerekiyor. İktidar bir yasa değişikliğiyle Osmaniye için istenen büyükşehir statüsünün sağlanması adına 750 bin nüfus sayısını 500 bine düşürür ve mesele çözülür. Osmaniye için böyle bir adım atılırsa mutluluk duyarız. Bizim itirazımız Adana'nın değerlerinin yok edilmek istenmesine, Ceyhan ve Yumurtalık gibi göz bebeğimiz olan yerlerimizin elimizden alınmak istenmesinedir. Biz buna kesinlikle izin vermeyiz. Adana'nın ve hemşehrilerimizin hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunur ve koruruz. Biz Adana’nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerini kimseye veremeyiz. AKP iktidarı algı yapmasın, kaygıları giderecek, Ceyhan ve Yumurtalık ile ilgili böyle bir tasarrufun bulunmadığını açıklasın kamuoyuna. Bunu yapmıyorlar. Yapın bu açıklamayı, verin sözü, bu tartışma da burada son bulsun!"