YORUM HABER

Aytaç Durak:

İlk olarak Aytaç Durak hakkında iddialar ortaya atıldı.  O zaman MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli Partilisi Durak'a "Aklan Gel" dedi. Sonra Aytaç Durak görevden el çektirildi.

Hüseyin Sözlü:

Daha sonra Büyükşehir belediye başkanlığı yapan Hüseyin Sözlü Ceyhan Belediye Başkanlığı dönemindeki bir ihale neddeniyle açılan dava dava sonuçlanmış alınan ceza tartışılmıştı. MHP Genel Başkanı Bahçeli suskun kalmadı. Ardından Sözlü'nün siyasi hayatını bitirecek dava ve yaşananlar birden bire "yok hükmünde" unutulmuştu.!

Mustafa Çay:

Sonra Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay FETÖ iddddiasıyla ceza aldı. Mustafa Çay hapse girip siyasi hayatı bitecekti. Sonra Bahçeli Tepki koydu. Ardından Mustafa Çay görevine devam etti. Karar "yok hükmünde" unutuldu.

Türkeş Filik:

En son Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik bir dava nedeniyle görevden alındı. MHP tepki koydu. Sonra karar adli tatilin sonuna kadar ertelendi....

Bu Belediye Başkanlarının hepsi MHP'liydi. Sadece Aytaç Durak'ta Bahçeli net duramadı. Sözlü ve  Çay (muhtemelen Filik'te de öyle olacak) konusunda tavır koydu. 

Belediye başkanlarının suçu varmıydı, kararlar yasal süreçler içinde ilerledi ve sonuçlandı. 

Tabiki bilemeyiz.

Şimdi sıkı surun ve size zahmet bu 4 isimle ilgili bu dava süreçleri ne zaman gündeme gelmiş bakınız!

Gerisi sizin takdir ve yorumlarınızdadır. MHP dik durduğu sürece yargı sürecinden bağımsız olarak siyasi bir bedel ödememiş. 

Bakalım Türkeş Filik konusunda nasıl gelşşme yaşanacak?

***

Şimdi de Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik'in basına yolladığı açıklamayı yayınlayalım.

Filik, ; basında ve sosyal medyada çıkan görevden alınma haberleri ilgili basın bildirisi yayınladı.

Türkeş Filik Açıklamasında şunları söyledi.

Yumurtalık'lı hemşerilerimize olan sevgimiz ve hizmet aşkımız asılsız ve mesnetsiz suçlamalarla baltalanmaya çalışılmaktadır.

Bu suçlamalardan, Yüce Türk adaleti ile Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun çerçevesinde hakkımızda kararlar verilebilmektedir.

Basına ve sosyal medyaya yansıyan 2011 yılında benim görev dönemimden önce inşa edilen bir kaçak yapının yıkılmaması ile ilgili Adana Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından 2022/1081 sayılı karar 14.06.2023 tarihinde verilmiş, şahsım ve avukatlarım ile Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığına gerekçeleri ile yaptığımız itiraz Başsavcılık makamınca haklı görülerek kararı veren mahkemeye başsavcılık makamınca Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (“CMK”) 308/A maddesi gereğince itiraz edilmiştir.

BAM Başsavcılığı tarafından yapılan itiraz 01.08.2023 tarihinde Adana Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından görüşülerek; dava dosyasının görüşülmesinin adli tatil sonrasına bırakılmasına, dava dosyası tekrar görüşülünceye kadar İNFAZIN DURDURULMASINA karar verilmiştir.

İnfazın durdurulması kararı, mülki ve adli makamlarla paylaşılmış olup karara göre hareket edileceğinden zerre şüphemiz yoktur.

Bizim çalışma azim ve karalılığımızı bir nebze olsun azaltmayacak aksine hizmet için bizi kamçılayacaktır. Çünkü Türk adaletine ve adalet sistemine güvenimiz tamdır.

Ben ve ekip arkadaşlarım ilçemize hizmet için yaptığımız her iş ve işlemi mevcut kanun ve yönetmelikler çerçevesinde kamu yararını gözeterek yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.