İki kategoride gümüş madalya kazandılar


Adana Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi, Kimya ve Biyoloji kategorilerinde girdiği yarışmalarda iki gümüş madalya kazandı.
Uluslararası Buca IMCEF'nin (Uluslararası Müzik, Bilim, Enerji, Mühendislik Fuarı) düzenlediği, 19 ülkenin katıldığı Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Adana'ya 2 gümüş madalya kazandırdı.
Yarışmaya, Kimya ve Biyoloji Kategorilerinde başvuruda bulunduklarını ifade eden Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi Kimya Öğretmeni Ayşe Ongun Yüce, dünya ülkeleri arasına girerek, hem Kimya hem de Biyoloji kategorisinde ikinci kez derece alma gururunu yaşadığını ifade etti.
Yarışmada gümüş madalya kazanan öğrencileri Fatma Nur Salman, Cennet Bebek ve Ali Arda Daşbaş'ı canı gönülden tebrik ettiğini belirten Yüce, "Ayrıca, öğrencilerimiz bu başarılarının yanında Kimya Kategorisinde Fatma Nur Salman Sırbistan'da, Biyoloji Kategorisinde ise Ali Arda Daşbaş ve Cennet Bebek de Arjantin'de ülkemizi ve okulumuzu temsil etme hakkına sahip olmuşlardır. Bu başarılarımızda destek olan idarecilerimize, Özden Kara, Tolga Yanık, Merve Bingöl ve İngilizce Öğretmeni Gökçe Çıkman'a teşekkür ederiz" diyerek, önümüzdeki yıllarda da yeni yarışmalarda derece yapacak öğrencileri yetiştirme sözünü verdi.